• Forside
  • Pengeinstitutter
  • Forsikring
  • Pension
  • Realkredit
  • FW Insight
  • Log ind
ANNONCE

Medie: Nykredit-børsnotering kan give bidragsstigninger på op til 8 mia. kr. årligt

En analyse fra storbanken Barclays viser, at en børsnotering af Nykredit kan øge danskernes samlede bidragsbetalinger med otte mia. kr. årligt. Det skriver Økonomisk Ugebrev.

Nykredits planlagte børsnotering kan føre til generelle og store bidragforhøjelser, vurderer Barclays i en analyse, ifølge Økonomisk Ugebrev.Foto: Arkiv: Polfoto/Jens Dige

En børsnotering af Nykredit vil ifølge en analyse fra storbanken Barclays igangsætte en proces, hvor bidragssatserne på realkreditlån vil blive hævet markant. Det skriver Økonomisk Ugebrev.

Ifølge analysen vil en børsnotering af Nykredit betyde, at realkreditudbyderne vil kunne hæve bidragssatserne markant, fordi Nykredit hidtil har været ankeret, der har holdt bidragssatserne nede, fordi realkreditgiganten ikke skulle levere afkast til eksterne aktionærer.

Ifølge analysen skal Nykredit hæve bidragssatserne med yderligere 19 pct. oven i de forhøjelser, der kom sidste år, for at levere et afkast på egenkapitalen på 11 pct. før skat. Og hvis Nykredit hæver, vil de øvrige realkreditudbydere også gøre det, vurderer Barclays-analytikerne.

Ifølge Økonomisk Ugebrev viser det mest afdæmpede scenarie, at bidragssatserne vil stige med mindst 4 mia. kr. oven i de 22 mia. kr., som danskerne i dag årligt betaler i realkreditbidrag.

Modtag nyhedsbreve fra FinansWatch gratis
Mest læste Nykredit
Forsiden lige nu

Realkreditten tjente langt mere i 2016

Realkreditinstitutternes indtjening steg markant i det forgangne år, viser ny rapport fra Finanstilsynet. Det var et resultat af stigende kursreguleringer og bidragsindtægter samt faldende nedskrivninger.

Sådan kan virksomheder låne milliarder gratis

GN Store Nord har gennemført et obligationssalg, som ikke alene giver selskabet et lån på knap 1,7 mia. kr. i fem år til en rente på nul, men som også betyder, at medicoselskabet måske helt slipper for at tilbagebetale lånet. Hemmeligheden bag den gode handel er en såkaldt konvertibel obligation.

ANNONCE


Modtag nyhedsbreve fra FinansWatch gratis

Vilkår
Redaktør

David Bentow

db@finanswatch.dk

Tlf.: 3330 8382

Ansv. chefredaktør

Anders Heering

Udgiver

JP/Politikens Hus A/S
Annoncering og salg

Abonnement

Lars Bräuner

finanswatch@infowatch.dk

Tlf.: 7077 7449

Annoncering

Hanne Slot

hanne@infowatch.dk

Tlf.: 7171 7428

Tlf.: 4021 0166

Job

Therese Warpe Jensen

therese@infowatch.dk

Tlf.: 7171 7420

Tlf.: 3113 0538

Abonnement

Prøv FinansWatch gratis eller få tilbud på et abonnement, der passer til lige netop dig eller din virksomhed. finanswatch@infowatch.dk

Tlf.: 7077 7449

 

Adresse

FinansWatch

St. Regnegade 12, 2. sal

1110 København K

Tlf.: 7077 7449