• Forside
  • Pengeinstitutter
  • Forsikring
  • Pension
  • Realkredit
  • FW Insight
  • Log ind
ANNONCE

Ugebrev: Myndigheder afviser at bekræfte børs-opfordring til Nykredit

Forleden fortalte bestyrelsesformanden i Foreningen Nykredit, at Nationalbanken og Finanstilsynet havde skrevet til Nykredit og opfordret til, at selskabet skulle gå på børsen. Det vil ingen af myndighederne dog bekræfte, skriver Økonomisk Ugebrev.

Foto: Arkiv: Polfoto/Jens Dige

I fredags fortalte bestyrelsesformanden i Foreningen Nykredit, Nina Smith, i P1 Businees, at Nationalbanken og Finanstilsynet havde skrevet til Nykredit og lagt op til, at selskabet burde gå på børsen. Men ifølge Økonomisk Ugebrev vil ingen af myndighederne bekræfte brevenes eksistens.

I radioprogrammet blev Nina Smith spurgt om, hvorvidt Nationalbanken og Finanstilsynet havde sagt til Nykredit, at der burde ske en børsnotering, hvortil hun svarede, at ”de har begge to skrevet til os og sagt i medierne, at det er gavnligt, at store Sifi-institutter har adgang til kapitalmarkederne, ja.” Smith henviste herefter til, at Nykredit ikke er børsnoteret og derfor ikke har adgang til at skaffe kapital udover de penge, koncernen selv tjener.

Økonomisk Ugebrev har spurgt både Nationalbanken og Finanstilsynet, om de har sendt breve til Nykredit med en opfordring til en børsnotering, men det vil ingen af dem bekræfte eller i øvrigt kommentere. I stedet henviser Nationalbanken til en tale fra topchef Lars Rohde fra sidste forår, hvor han opfordrer til, at danske virksomheder generelt bør være velkapitaliserede, mens tilsynet henviser til en inspektionsredegørelse af Nykredit fra maj 2015 – altså lang tid før Nykredits udmeldte børsplaner. Generelt afviser tilsynet dog, at man kan stille krav om børsnoteringer.

Nina Smith og Foreningen Nykredit vil overfor ugebrevet ikke fremlægge de breve, som hun omtalte i radioprogrammet.

 

Modtag nyhedsbreve fra FinansWatch gratis
Mest læste Nykredit
Forsiden lige nu

Realkreditten tjente langt mere i 2016

Realkreditinstitutternes indtjening steg markant i det forgangne år, viser ny rapport fra Finanstilsynet. Det var et resultat af stigende kursreguleringer og bidragsindtægter samt faldende nedskrivninger.

Sådan kan virksomheder låne milliarder gratis

GN Store Nord har gennemført et obligationssalg, som ikke alene giver selskabet et lån på knap 1,7 mia. kr. i fem år til en rente på nul, men som også betyder, at medicoselskabet måske helt slipper for at tilbagebetale lånet. Hemmeligheden bag den gode handel er en såkaldt konvertibel obligation.

ANNONCE


Modtag nyhedsbreve fra FinansWatch gratis

Vilkår
Redaktør

David Bentow

db@finanswatch.dk

Tlf.: 3330 8382

Ansv. chefredaktør

Anders Heering

Udgiver

JP/Politikens Hus A/S
Annoncering og salg

Abonnement

Lars Bräuner

finanswatch@infowatch.dk

Tlf.: 7077 7449

Annoncering

Hanne Slot

hanne@infowatch.dk

Tlf.: 7171 7428

Tlf.: 4021 0166

Job

Therese Warpe Jensen

therese@infowatch.dk

Tlf.: 7171 7420

Tlf.: 3113 0538

Abonnement

Prøv FinansWatch gratis eller få tilbud på et abonnement, der passer til lige netop dig eller din virksomhed. finanswatch@infowatch.dk

Tlf.: 7077 7449

 

Adresse

FinansWatch

St. Regnegade 12, 2. sal

1110 København K

Tlf.: 7077 7449