• Forside
  • Pengeinstitutter
  • Forsikring
  • Pension
  • Realkredit
  • FW Insight
  • Log ind
ANNONCE

Oprørsgruppe anklager Nykredit-ledelse for manipulation af valgregler

De kommende valg til Nykredits øverste myndighed foregår ikke efter reglerne, fastslår en kritisk oprørsgruppe i bitter magtpkamp. Ifølge en ekspert kan valgresultatet blive dømt ugyldigt ved en domstol.

Foto: Arkiv: Polfoto/Jens Dige

Nykredit overholder ikke selskabets egne regler i de vigtige valg, som er i gang til realkreditgigantens øverste myndighed, repræsentantskabet, der inden længe skal tage stilling til, om Nykredit skal børsnoteres. Det mener en fløj i repræsentantskabet ifølge Finans.

Stridens kerne er de fuldmagter, som kandidater kan have med til regionale valg til repræsentantskabet. Nykredits valgregler fastslår, at "ingen, der giver møde" kan benytte mere end seks fuldmagter. Ifølge Nykredits ledelse betyder det, at en direktør kan møde op med seks fuldmagter for hver juridisk enhed, han repræsenterer. Han har derfor 30 fuldmagter i ryggen, hvis han repræsenterer fem selskaber.

Den udlægning bestrider oprørerne, der mener, at det kan føre til retssager hos domstolene, hvis den fejlagtige tolkning af reglerne påvirker valgresultatet. De bakkes op af Søren Friis Hansen, professor i selskabsskat på CBS.

"Når der står 'ingen, der giver møde,' kan der i sagens natur kun være tale om fysiske personer, for en juridisk person kan ikke "give møde". Det kan ikke lade sig gøre. Derfor er reglen ret klar: Den fysiske person, der møder op, må kun benytte seks fuldmagter, også selv om han repræsenterer flere juridiske enheder," siger Søren Friis Hansen til Finans.

Medie: Bestyrelsen forsøger at holde oprørere ude af Nykredit

Kritikere: Nykredits fejlslagne bankeventyr årsag til børsnotering

Medie: Efter milliard-overskud i Nykredit: Børsnotering er ikke nødvendig

Modtag nyhedsbreve fra FinansWatch gratis
Mest læste Nykredit
Forsiden lige nu

Realkreditten tjente langt mere i 2016

Realkreditinstitutternes indtjening steg markant i det forgangne år, viser ny rapport fra Finanstilsynet. Det var et resultat af stigende kursreguleringer og bidragsindtægter samt faldende nedskrivninger.

Sådan kan virksomheder låne milliarder gratis

GN Store Nord har gennemført et obligationssalg, som ikke alene giver selskabet et lån på knap 1,7 mia. kr. i fem år til en rente på nul, men som også betyder, at medicoselskabet måske helt slipper for at tilbagebetale lånet. Hemmeligheden bag den gode handel er en såkaldt konvertibel obligation.

ANNONCE


Modtag nyhedsbreve fra FinansWatch gratis

Vilkår
Redaktør

David Bentow

db@finanswatch.dk

Tlf.: 3330 8382

Ansv. chefredaktør

Anders Heering

Udgiver

JP/Politikens Hus A/S
Annoncering og salg

Abonnement

Lars Bräuner

finanswatch@infowatch.dk

Tlf.: 7077 7449

Annoncering

Hanne Slot

hanne@infowatch.dk

Tlf.: 7171 7428

Tlf.: 4021 0166

Job

Therese Warpe Jensen

therese@infowatch.dk

Tlf.: 7171 7420

Tlf.: 3113 0538

Abonnement

Prøv FinansWatch gratis eller få tilbud på et abonnement, der passer til lige netop dig eller din virksomhed. finanswatch@infowatch.dk

Tlf.: 7077 7449

 

Adresse

FinansWatch

St. Regnegade 12, 2. sal

1110 København K

Tlf.: 7077 7449