FinansWatch

Nykredit

Universitetsansatte opfordrer Nykredit-ejer til at lægge alt i ny aftale frem

Lavere bidragssatser kan vente i snarlig fremtid, hvis repræsentantskabet i Nykredits ejer, Forenet Kredit, siger ja til at sælge 16 pct. af aktierne til et konsortium af pensionsselskaber. Det viser beregninger, som professor Anders Grosen og lektor Johannes Raaballe fra Aarhus Universitet fremlægger i et debatindlæg på erhvervsmediet Finans (Tilføjelse kl. 11.20).

Nykredit vil hæve kundekroner til 1500 kroner

Nykredit sætter nu tal på, hvor meget realkreditselskabet kan hæve sine kundekroner med fem pensionsselskaber i ejerkredsen. Ekspert mener, at kundekronerne burde være afskaffet sammen med børsnoteringen. Det skriver Berlingske Business.

Nykredit kan blive presset til nye bidragsstigninger

Nykredit har i forbindelse med en aftale om salg af i alt knap 17 pct. af selskabet opsat et afkastmål, som kan blive svært at nå uden nye bidragsstigninger, hvis Nykredits egne forventninger til det fremtidige kapitalbehov kommer til at holde stik. Det viser beregninger fra et af Europas førende analysehuse. (Opdateret)

Nykredit-ejer foretrak alternativ til børsnotering

Formanden for Nykredits hovedejer, Nina Smith fra Forenet Kredit, afslører nu, at foreningen foretrak en privat placering af aktier i realkreditgiganten frem for en børsnotering. En løsning, der har været arbejdet på siden februar.

Nykredit-top var nødt til at holde mund om dobbeltspor

Selvom Nina Smith, formand for Forenet Kredit, har været fristet til at lægge kortene på bordet, da kritikken af en mulig børsnotering af Nykredit var hårdest, måtte hun være professionel og ikke røbe for meget, fortæller hun.

Derfor bliver Nykredits børsnotering sparket til hjørne

NYHEDSBAGGRUND: Nykredit valgte fredag eftermiddag at fortælle, at realkreditgiganten måske alligevel ikke bliver børsnoteret, men i stedet overvejer at sælge aktier i en privat placering til danske investorer. Det er det seneste kapitel i en usædvanligt dårligt håndteret børsnoteringsproces.

Rangvid: Salg af Nykredit kan føre til højere gebyrer

Hvis et konsortie af pensionskasser køber en del af Nykredit og dermed aflyser en umiddelbar børsnotering, vil det ikke nødvendigvis betyde lavere bidragsatser end ved en børsnotering, mener Jesper Rangvid, professor ved CBS.

Bankforsker om Nykredit: Hold fast i børsnotering

Lars Krull mener, at Nykredit vil ende med en børsnotering, selvom man får en dansk investorkreds med en række pensionskasser i spidsen som ny ejer. Et salg er politisk korrekt, men ikke den rette løsning, lyder vurderingen.

Nykredit overvejer at droppe børsnotering

Forenet Kredit og Nykredit oplyser, at Forenet Kredit har modtaget et købstilbud på en minoritetsandel af foreningens aktier i Nykredit. Dermed kan det være, at Nykredit dropper den børsnotering, som realkreditgiganten ellers udmeldte i begyndelsen af 2016. Ifølge erhvervsmediet Finans er det en række pensionskasser, der er parate til at købe aktier. (Opdateret)

FinansWatch trial banner 14 dage.jpg

Seneste nyt

Finansjob

Se flere

Se flere