• Forside
  • Pengeinstitutter
  • Forsikring
  • Pension
  • Realkredit
  • FW Insight
  • Log ind
ANNONCE

Stigende nedskrivninger ramte BRF Kredits bundlinje

Trods stigende basisindtægter faldt resultatet i BRF Kredit med 14 pct. i første kvartal på grund af stigende nedskrivninger.

Jyske Bank-ejede BRF Kredit øgede fra udgangen af marts sidste år til slutningen af marts i år sit realkreditudlån med 11 pct. til 288,8 mia. kr. og kunne øge sine bidragsindtægter med 6 pct. til 459 mio. kr. og netto gebyr- og provisionsindtægtermed med 75 pct. til 63 mio. kr.

Men selv om de samlede indtægter endte med at stige med 9 pct. til 517 mio. kr., og omkostningerne blot steg med 4 pct. til 212 mio. kr., så endte bundlinjen på 200 mio. kr., hvilket var 14 pct. mindre end de 233 mio. kr., som realkreditinstituttet tjente i første kvartal 2016. Nettoresultatet var 29 pct. lavere end de 281 mio. kr., som BRF Kredit tjente i fjerde kvartal sidste år.

Baggrunden for nedgangen er, at BRF Kredit i første kvartal i år havde nedskrivninger på udlånet på 92 mio. kr. mod netto tilbageførsler på 35 mio. i første kvartal sidste år og tilbageførsler på 12 mio. kr. i fjerde kvartal.

"Resultatet er positivt påvirket af fortsat fremgang i basisindtægterne som følge af stigende portefølje samt et tilfredsstillende fondsresultat. I modsat retning tæller en forøgelse af nedskrivningerne, som primært skyldes en revurdering af værdien på svært omsættelige panter," siger adm. direktør Carsten Tirsbæk Madsen i en udtalelse.

Det er mest, men ikke kun, udlånet til erhvervskunder, der har givet et nedskrivningsbehov. På privatkunder blev der i årets første tre måneder netto nedskrevet 26 mio. kr. på privatkunderne mod et nedskrivningsbehov på 57 mio. kr. i første kvartal 2016.

For erhvervskunderne var nedskrivningsbehovet på netto 66 mio. kr. i første kvartal, mens der netto kunne tilbageføres nedskrivninger for 92 mio. kr. i de første tre måneder af 2016.

Ved udgangen af marts havde BRF Kredit overtaget ejendomme til en markedsværdi på 456 mio. kr. mod 496 mio. kr. ved udgangen af 2016.

BRF Kredit oplyser også i regnskabet, at udlån for 654 mio. kr. var i mere end 90 dages restance ved udgangen af marts mod 712 mio. kr. ved udgangen af marts sidste år.

I modsætning til mange andre realkreditinstitutter og banker, så er det ikke økonomisk klemte landmænd, der belaster nedskrvningerne. BRF Kredit har nemlig for mange år siden stoppet udlån til landbrug, skovbrug og gartierier og havde ved udgangen af marts blot et landbrugsudlån på 48 mio. kr.

 

Modtag nyhedsbreve fra FinansWatch gratis
Mest læste BRF

BRF hæver bidragssatser på sommerhuse

De nye og højere lånegrænser for sommerhuse får nu BRF Kredit til at hæve bidragssatserne for sommerhuslån til nye kunder. Direktør Carsten Tirsbæk siger til FinansWatch, at BRF fortsat er konkurrencedygtig på sommerhuslån.

Forsiden lige nu

Realkreditten tjente langt mere i 2016

Realkreditinstitutternes indtjening steg markant i det forgangne år, viser ny rapport fra Finanstilsynet. Det var et resultat af stigende kursreguleringer og bidragsindtægter samt faldende nedskrivninger.

Sådan kan virksomheder låne milliarder gratis

GN Store Nord har gennemført et obligationssalg, som ikke alene giver selskabet et lån på knap 1,7 mia. kr. i fem år til en rente på nul, men som også betyder, at medicoselskabet måske helt slipper for at tilbagebetale lånet. Hemmeligheden bag den gode handel er en såkaldt konvertibel obligation.

ANNONCE


Modtag nyhedsbreve fra FinansWatch gratis

Vilkår
Redaktør

David Bentow

db@finanswatch.dk

Tlf.: 3330 8382

Ansv. chefredaktør

Anders Heering

Udgiver

JP/Politikens Hus A/S
Annoncering og salg

Abonnement

Lars Bräuner

finanswatch@infowatch.dk

Tlf.: 7077 7449

Annoncering

Hanne Slot

hanne@infowatch.dk

Tlf.: 7171 7428

Tlf.: 4021 0166

Job

Therese Warpe Jensen

therese@infowatch.dk

Tlf.: 7171 7420

Tlf.: 3113 0538

Abonnement

Prøv FinansWatch gratis eller få tilbud på et abonnement, der passer til lige netop dig eller din virksomhed. finanswatch@infowatch.dk

Tlf.: 7077 7449

 

Adresse

FinansWatch

St. Regnegade 12, 2. sal

1110 København K

Tlf.: 7077 7449