• Forside
  • Pengeinstitutter
  • Forsikring
  • Pension
  • Realkredit
  • FW Insight
  • Log ind
ANNONCE

Jyske Bank-ejer kan sælge 10 pct. i de næste to år

BRF Fonden har solgt 1 pct. af aktierne i Jyske Bank og overvejer løbende at sælge mere, adm. direktør til Børsen.

Da Jyske Bank købte realkreditinstituttet BRF Kredit i 2014, medfulgte der en aftale, som betød, at den nye hovedaktionær, BRF Fonden, i en periode ikke kunne sælge ud af aktieandelen på 25 pct. på grund af en lockaftale. Den er nu ved at blive udfaset, skriver Børsen.

"Vi solgte 1 pct. i november sidste år for at få likviditet, og kan sælge op til 5 pct. i både 2017 og 2018, hvis vi vil. Det er noget, vi løbende overvejer," siger Kristian May, adm. direktør i BRF Fonden, til avisen.

Aktiesalget indbragte fonden ca. 300 mio. kr., og desuden fik fonden sidste år godt 500 mio. kr. i samlet udlodning fra Jyske Bank i form af udbytter og aktietilbagekøb. I dag har fonden en aktieandel på 24 pct., men når Jyske Bank efter planen annullerer aktier, øges fondens andel igen til lidt over 25 pct.

I en tilhørende artikel i Børsen forklarer Kristian May, at nogle af de samlet godt 9 mia. kr., som fonden sidder på, vil blive brugt at opføre kollegier til unge inden for håndværksfag. I første omgang er planen at bygge fire til fem kollegier i de store studiebyer i Jylland og i hovedstadsområdet.

 

Modtag nyhedsbreve fra FinansWatch gratis
Mest læste BRF

BRF hæver bidragssatser på sommerhuse

De nye og højere lånegrænser for sommerhuse får nu BRF Kredit til at hæve bidragssatserne for sommerhuslån til nye kunder. Direktør Carsten Tirsbæk siger til FinansWatch, at BRF fortsat er konkurrencedygtig på sommerhuslån.

Forsiden lige nu

Realkreditten tjente langt mere i 2016

Realkreditinstitutternes indtjening steg markant i det forgangne år, viser ny rapport fra Finanstilsynet. Det var et resultat af stigende kursreguleringer og bidragsindtægter samt faldende nedskrivninger.

Sådan kan virksomheder låne milliarder gratis

GN Store Nord har gennemført et obligationssalg, som ikke alene giver selskabet et lån på knap 1,7 mia. kr. i fem år til en rente på nul, men som også betyder, at medicoselskabet måske helt slipper for at tilbagebetale lånet. Hemmeligheden bag den gode handel er en såkaldt konvertibel obligation.

ANNONCE


Modtag nyhedsbreve fra FinansWatch gratis

Vilkår
Redaktør

David Bentow

db@finanswatch.dk

Tlf.: 3330 8382

Ansv. chefredaktør

Anders Heering

Udgiver

JP/Politikens Hus A/S
Annoncering og salg

Abonnement

Lars Bräuner

finanswatch@infowatch.dk

Tlf.: 7077 7449

Annoncering

Hanne Slot

hanne@infowatch.dk

Tlf.: 7171 7428

Tlf.: 4021 0166

Job

Therese Warpe Jensen

therese@infowatch.dk

Tlf.: 7171 7420

Tlf.: 3113 0538

Abonnement

Prøv FinansWatch gratis eller få tilbud på et abonnement, der passer til lige netop dig eller din virksomhed. finanswatch@infowatch.dk

Tlf.: 7077 7449

 

Adresse

FinansWatch

St. Regnegade 12, 2. sal

1110 København K

Tlf.: 7077 7449