FinansWatch

Realkredit

Regeringen mørklægger tvivlsom milliardbesparelse på lån til almene boliger

Ifølge Finansministeriet vil statskassen frem til 2025 kunne spare over 9 mia. kr. på at give statsgaranti til realkreditlån til den almene boligsektor. Det er mere end to mia. kr. mere end tidligere beregninger, som der er sået betydelig tvivl om. Men regeringens taleksperter afviser blankt at fremlægge de beregninger, der ligger bag den massive besparelse.

Danske politikere uenige om hårde Basel-krav

Der er uenighed i Folketinget om, hvorvidt erhvervsministeren skal kæmpe imod det kapitalkrav, Basel-komitéen har lagt op til. Man skal passe på med den romantiske fortælling om dansk realkredit, lyder det blandt andet fra SF.

Nye kapitalkrav gør Nykredit til sejrherre - storbankerne taber

Selvom Basel-komitéen med nye kapitalkrav gør det dyrere at yde realkreditlån, så står Nykredit styrket i konkurrencen, vurderer både Danske Bank-analytiker og CBS-professor over for Finans. Nykredits topchef forventer også selv, at reakreditkæmpen vil stå stærkere i konkurrencen.

Finans Danmark: Basel-gulv vil få den modsat ønskede effekt

De netop udmeldte Basel IV-krav vil ikke blot ramme dansk vækst, men også gøre det relativt billigere at yde risikable lån. Sådan lyder den første reaktion til de kommende Basel-regler fra den danske finanssektors interesseorganisation, Finans Danmark.

Forløsende sejre og bitre nederlag til finansfolk ved lokalvalget

Flere finansfolk var på stemmesedlerne ved lokalvalget. Blandt andet kunne sønderjyderne stemme på Frøs Sparekasses topchef igennem 37 år, københavnerne kunne sætte kryds ved en kendt bankinvestor, og i Middelfart forsøgte en datacentralchef at blive borgmester.

Lars Rohde kræver forsikring mod noget, som aldrig er sket

NYHEDSBAGGRUND: Som ventet gik Nationalbankdirektør Lars Rohde i går hårdt ud med krav om, at dansk realkredit skal have et nyt kapitalkrav på mindst 200 mia. kr. Han ønsker angiveligt, at skatteyderne skal isoleres mod sammenbrud i realkreditten. Men den virkelige agenda er formentlig en helt anden.

Ny direktør skal sætte prop i EU's pølsemaskine

Lobbyorganisationen Finans Danmark har ansat en ny EU-frontkæmper, der skal sætte en stopper for EU's "pølsemaskine," som i disse år spytter ny regulering ud over de danske finansbosser. Der er brug for et temposkift, lyder det fra hovedpersonen.

Andelsboliger styrer mod prishop

Ifølge Berlingske er der udsigt til langt højere vurderingspriser på andelsboliger, og allerede nu er den type ejendomme, der fastsætter prisen på mange andelsboliger, steget markant.

Afgørelsens time for frygtede nye kapitalkrav

NYHEDSANALYSE: Den 7. december står det klart, om Danmarks realkreditudlånere og store banker vil blive mødt med markant højere kapitalkrav. En del tyder på, at det kommer til at ske.

Direktør for almennyttig pengetank: Vi vil ikke nøjes med at sende en check

Den filantropiske forening Realdania, der årligt uddeler mellem en halv og en hel milliard til projekter inden for udvikling og kultur, stiller klare krav til modtagerne af penge. I et interview med EjendomsWatch fortæller Realdanias direktør, hvornår et projekt er interessant, og hvorfor samarbejder med andre foreninger og fonde er vigtigt.

FinansWatch trial banner 14 dage.jpg

Seneste nyt

Finansjob

Se flere

Se flere