ANNONCE

Realkredit

Her er Nykredits planer med nyt storsats

Nykredit sætter med nyt fintech-partnerskab jagten ind på fremtidens bankkunder. I dette interview med FinansWatch uddyber Nykredit ambitionerne og forklarer, hvorfor samarbejdet med nystartet teknologivirksomhed skal tages alvorligt.

Rangvid: Nykredit kan tjene 15 mia. kr. uden en børsnotering

Nykredit vil børsnoteres, fordi kommende kapitalkrav slår et hul i pengekassen på 15 mia. kr. Men de penge kan Nykredit tjene uden at gå på børsen, mener CBS-professor. Han undsiger dermed sin egen vurdering fra sidste år, fordi situationen har ændret sig på flere fronter.

Realkredit Danmark har hævet gebyrer otte gange på tre år

I otte omgange siden 2013 har Realkredit Danmark hævet diverse gebyrer for private boligejere. I alt har 22 gebyrer fået prisforhøjelser på op til 100 pct., mens kun et enkelt er sænket. "Vi har haft et behov for at øge vores indtjening," forklarer selskabets direktør.

Finansdanmark fyrer 20-25 ved fusion

Sammenlægningen af brancheorganisationerne i finanssektoren betyder, at der skal spares omkring 20 pct. af det samlede budget i de tre foreninger, lyder det nu fra Finansdanmark.

Ny prisportal for boliglån fyldt med fejl

I weekenden lancerede erhvervsminister Brian Mikkelsen (K) en ny prisportal, der skal gøre det nemmere for danske boligejere at sammenligne priserne på boliglån. Men selv om prisportalen har været flere år undervejs og har både Erhvervsministeriet og Finanstilsynet i ryggen, er den fyldt med fejlagtige og mangelfulde oplysninger om den reelle pris på boliglån.

Nykredit: Ingen overvejelser om at sælge bankforretning

Nykredit afviser over for FinansWatch, at realkreditgiganten har haft overvejelser om at sælge sin bankforretning. Det har derimod været overvejet – og siden droppet – at forsøge at sælge risikoen på en portefølje af renteswap-aftaler, der har givet Nykredit milliardstore tabsreservationer.

Medie: Nykredit har overvejet at sælge bankaktiviteter

Nykredit har ifølge erhvervsmediet Økonomisk Ugebrev udsendt en omfattende orientering til repræsentantskabet i Foreningen Nykredit, hvor realkreditkæmpen forklarer, hvorfor det er nødvendigt at drive en bank. Ledelsen skriver blandt andet, at det har været overvejet at sælge bankaktiviteterne fra. (Opdateret).

Danskerne har færre boliger at vælge imellem

Der var ved udgangen af 2016 færre ejerboliger til salg end for et år siden. Når det gælder huse, er det tredje år i træk, at antallet af huse til salg falder, viser tal fra Realkreditrådet.

Nykredit gør nyt forsøg på at fordoble bidragssatser for boligejere

Nykredit forsøger nu for tredje gang at slippe af med et løfte til Konkurrencerådet om ikke at hæve prisen for private kunder i Nykredit. Realkreditkæmpen, der planlægger en børsnotering, vil have bidragssatserne op på niveau med satserne i Totalkredit. Det er for tidligt at spekulere i udfaldet, siger Nykredit-direktør.

Omstridte andelslån giver udfordringer hos Nykredit

Nykredit Bank ligger i krig med en række konkurstruede andelsboligforeninger, der samlet har swapaftaler for milliarder af kroner. Men tabene kan forklares over for investorerne ved den kommende børsnotering, mener direktør.

Nykredit skuffet over Basel-udsættelse

For Nykredit skaber det forlænget usikkerhed i forhold til realkreditkæmpens børsnotering, at Basel-komitéen i dag har udskudt at komme med en udmelding for sin revision af Basel III-reglerne.

Europæiske boligrenter haler ind på dansk realkredit

Det danske realkreditsystem er fortsat leverandør af nogle af de billigste boliglån. Men i løbet af de seneste år har det øvrige Europa halet ind på de danske boligrenter. Siden 2010 er de danske bidragssatser næsten fordoblet.

Stormfuldt år for realkreditten i 2016 - dramaet er ikke ovre

Bidragsforhøjelser og planen om at børsnotere Nykredit kom fra starten af 2016 til at tegne året for realkreditten, der fik både boligejere og politikere op af stolene, og i den grad tiltrak sig mediernes opmærksomhed. Dramatikken er ikke ovre - hverken for Nykredit eller boligejerne.

Minister tøver med forgængers realkreditløsning

Danmarks nye erhvervsminister Brian Mikkelsen (K) er modsat sin forgænger ikke klar til at give grønt lys til, at man skal kunne flytte realkreditinstitut, selvom en fjerdedel af boligejerne har store realkreditlån. Han håber i stedet, at regeringens strategi om at skabe lokal vækst kan løse problemet.

Året der gik: Her er de mest markante jobskift

Markante profiler og skæve eksistenser har i årets løb skiftet job på kryds og tværs af finanssektoren. Få her de mest markante historier, og hør blandt andet direktører fortælle om fysisk nedsmeltning, vilde karriereoplevelser og hårde hænder i blød bolledej.

Erhvervsminister: Vi skal have reel konkurrence på bidragssatser

Erhvervsminister Brian Mikkelsen (K) tror på konkurrence frem for politiske indgreb - også når det gælder realkredittens bidragssatser og andre priser. Et kommende tiltag fra ministeriet skal gøre det lettere for boligejerne at gennemskue prisforskellene mellem landets fire realkreditinstitutter.

Mystik om milliardgevinst på renteswaps i Nykredit Bank

Nykredit Bank burde i fjerde kvartal sidde på en milliardgevinst på bankens renteswaps med nødlidende andelsboligforeninger. Erfaringerne fra bankens seneste kvartalsregnskab kaster imidlertid stor tvivl om, hvad rentebevægelser betyder for bankens nødlidende renteswap-aftaler.

Konkursbegæring kan sikre Nykredit mod milliardtab

Nykredit risikerer at miste over 900 mio. kr., hvis Danmarks største andelsboligforening ender med at gå ned. Nykredit begærede fredag foreningen konkurs og dette vil samtidig stoppe en retssag, der kan blive endnu dyrere for Danmarks største realkreditselskab.

Nordea Kredit udpeger ny direktør

Nordea Kredit får med varsel fra i dag ny adm. direktør. Det sker efter forvening om, at Nordea Kredit fra 2017 bliver udpeget til SIFI-institut.

Nykredit ønsker reelt at undgå andelskonkurs

Selvom Nykredit i dag har begæret andelsboligforeningen Hostrups Have konkurs, så sker det i håbet om at få tilbagerullet den nedsættelse af boligafgiften, som foreningen vedtog på en ekstraordinær generalforsamling i oktober.

Ny finansformand tryg ved to store opgaver

Finansdanmarks første formand, Michael Rasmussen, mener ikke, at det bliver et problem at finde tid til både at føre Nykredit på børsen og samtidig varetage sine formandsopgaver i den nye store finansorganisation.

Lobby-fusion lægger massivt pres på Nykredit

NYHEDSANALYSE: Det er svært at få øje på ulemperne ved at finanssektorens to primære lobbyister går sammen. Men en ægtepagt sikrer, at en skilsmisse allerede er forberedt. Og for den nye lobbyformand vil fusionen næsten uundgåeligt fjerne fokus fra Nykredits børsnotering.

Direktør ofret i lobbyfusion

Realkreditforeningens direktør, Karsten Beltoft, stopper som følge af sammenlægningen af de tre finansorganisationer, Finansrådet, Realkreditrådet og Realkreditforeningen. Det bekræfter Karsten Beltoft over for FinansWatch. (opdateres)

Begejstring over ny stor finansorganisation

Sammenlægningen af landets tre store finansorganisationer møder opbakning i finanssektoren. Finansforbundet kalder det "en fantastisk god nyhed," og også DLR Kredit roser tiltaget.

Nordfyns Bank løber fra bidragsløfter

En del banker har lovet kunderne kompensation for Totalkredits bidragsstigninger, og mens flere står ved deres løfter, har Nordfyns Bank droppet det udmeldte kundeprogram, som skulle kompensere for bidragsforhøjelserne. Vores kunder oplever ikke stigende boligudgifter, siger direktøren. Men den holder ikke, vurderer Mybanker.

Bedring i Basel-revision – men fortsat et par knaster for realkreditten

EU's udkast til de sidste revisioner af Basel III udkom i onsdags, og den første gennemlæsning tyder på, at der set med danske øjne er der tale om forbedringer. Dog får Danmark brug for at forklare EU om særlig forhold omkring det danske realkreditstystem, hvis ikke de kommende regler skal ramme dansk realkredit uforholdsmæssigt hårdt.

Flytteomkostninger fastlåser vrede realkreditkunder

Det kan tage mange år at hente omkostningerne hjem for boligejere, der ønsker at skifte realkreditinstitut på grund af bidragsforhøjelser. Det viser beregninger fra FinansWatch og Mybanker. Forbrugerrådet kræver indgreb, mens Realkreditrådet ikke mener, at man kan sige, at priserne er for høje.

Høj realkreditgæld holder hver fjerde boligejer fanget

Hver fjerde af landets boligejere har et realkreditlån, som overstiger 80 pct. af boligens værdi. Det betyder reelt, at de ikke kan skifte realkreditinstitut. Oplysningen kommer først frem nu, selvom tallet blev udregnet i forbindelse med udarbejdelsen af en rapport om mobilitet på realkreditmarkedet, der blev offentliggjort i september.

Nykredit lukker en femtedel af sine filialer

Som led i den spareplan, der har kostet 156 jobbet, nedlægger Nykredit nu en femtedel af sine filialer over hele landet. Medarbejderne bliver flyttet op til 47 km, men få ude i filialnettet er blevet fyret, siger Nykredit-direktør (Rettet).

Regering vil gøre op med 80 pct-grænse

De 325.000 boligejere, som i dag er stavnsbundede til deres realkreditselskab, skal have muligheden for at skifte til en anden udlåner, mener regeringen ifølge Finans. Realkreditforeningen bakker op, imens ekspert er kritisk.

Fair Realkredit til Folketinget: Ingen reel konkurrence på realkredit

Foreningen Fair Bidragssats har fået foretræde for Folketingets Erhvervsudvalg i morgen torsdag. Protestforeningen mener ikke, at der er reel konkurrence på realkreditmarkedet, og vurderer samtidig, at et forbud mod de omdiskuterede flytteomkostninger ikke vil gøre den store forskel.

Minister: Gennemsigtighed skal skabe et velfungerende marked

Gennemsigtighed står højt på prioriteringslisten i de kommende forhandlinger om realkreditten og bidragssatserne. Det fastslog erhvervs- og vækstminister Troels Lund Poulsen (V) i går på et åbent samråd. SF indvendte dog, at gennemsigtighed ikke er garanti for, at der er konkurrence i markedet. (Opdateret)

Forbund ærgerlig over fyringsrunde i Nykredit

Nykredit sagde i går farvel til 156 ansatte, men Finansforbundet havde håbet, at man i Nykredit efterhånden var nået dertil, hvor man ikke fyrer, hver gang der skal spares. Det skriver Børsen.

Nykredit fyrer 156 i dag

Her til formiddag er 156 medarbejdere i Nykredit blevet fyret. Det er færre end først antaget (Rettet).

Minister skal forklare sig i samråd om realkredit efter forkerte tal

Efter at have brugt fejlagtige tal til at forklare om bankernes provisionsbetalinger fra realkreditten, skal erhvervs- og vækstminister Troels Lund Poulsen (V) i dag på et nyt åbent samråd igen forklare, hvorvidt han ser et problem i, at realkreditten i de senere år har sendt en stigende andel af deres bidragsforhøjelser videre til bankerne.

Næsten halvdelen af alle Totalkredit-kunder har overvejet flytning

Bidragsforhøjelserne tidligere på året har gjort kunderne i Totalkredit ekstra sure. Næsten halvdelen af kunderne har overvejet at flytte, viser en befolkningsundersøgelse, som Wilke har foretaget for FinansWatch. Nykredits koncernchef Michael Rasmussen kan godt forstå reaktionen.

ANNONCE


Modtag nyhedsbreve fra FinansWatch gratis

Vilkår
Redaktør

Jakob Skouboe

js@finanswatch.dk

Tlf.: 3330 8381

Ansv. chefredaktør

Anders Heering

Udgiver

JP/Politikens Hus A/S
Annoncering og salg

Abonnement

Lars Bräuner

finanswatch@infowatch.dk

Tlf.: 7077 7449

Annoncering

Hanne Slot

hanne@infowatch.dk

Tlf.: 7171 7428

Tlf.: 4021 0166

Job

Therese Warpe Jensen

therese@infowatch.dk

Tlf.: 7171 7420

Tlf.: 3113 0538

Abonnement

Prøv FinansWatch gratis eller få tilbud på et abonnement, der passer til lige netop dig eller din virksomhed. finanswatch@infowatch.dk

Tlf.: 7077 7449

 

Adresse

FinansWatch

St. Regnegade 12, 2. sal

1110 København K

Tlf.: 7077 7449