FinansWatch

Pensionskassers afkast på havvind falmer

Drømmen om høje afkast på grøn vindenergi lider tilbagegang for flere af pensionskassernes projekter.

Rettelse: Pensiondanmark oplyser til FinansWatch, at man ikke har haft et underskud på vindmølleparken Nysted, men at man trods et driftmæssigt overskud har nedskrevet på projektet.

Afkastene for en række vindmølleparker, som flere pensionskasser har købt sig ind i hos Dong, er ikke som håbet. Det skriver Inside Business.

Pensiondanmark investerede i 2010 700 mio. kr. i vindmølleparken Nysted. Pensiondanmark måtte dog nedskrive projektet med knap 100 mio. kr. sidste år på grund af forventning om lavere fremtidige elpriser.

"Det hænger sammen med, at perioden, hvor strømproduktionen fra parken kan afsættes til en fast garanteret afregningspris, som forventet udløb i 2016. I takt med at elpriserne er faldet, er forventningen til parkens fremtidige indtjening derfor reduceret, hvilket har forårsaget en nedskrivning af parkens skønnede markedsværdi, som især har påvirket 2016-resultatet," siger Claus Stampe. , investeringsdirektør i PensionDanmark, til Inside Business.

Desuden har Pensiondanmark sammen med PKA oplevet faldende overskud på Anholt Vindmøllepark, ligesom PKA, Industriens Pension, Lærernes Pension og Lægernes Pension har fået et samlet underskud på 135 mio. kr. på en investering i den tyske vindmøllepark Gode Wind 2 grundet tekniske problemer.

Lave afkast skræmmer pensionskasser væk fra havvind

Ringkjøbing Landbobank mærker trægt vindmarked i lånebøgerne

Pensionskasser kan hente vindafkast i nye markeder - men det er en stakket frist

Forsiden lige nu

Analysehus ser stor spredning i pensionskassers afkast i år

Ifølge analysehuset Morningstar har der blandt pensionskasser været stor spredning mellem top og bund målt på afkast i år, skriver Berlingske Business. Mens SEB og AP Pension ligger godt, har Skandia været udfordret af svingende dollarkurs.

Seneste Pension

Relaterede

FinansWatch trial banner 14 dage.jpg

Seneste nyt

Finansjob

Se flere

Se flere