FinansWatch

To af tre danskere forventer forringelser af folkepensionen

En undersøgelse foretaget af Epinion viser, at 64 pct. af danskere i alderen 25-50 år forventer, at folkepensionen er forringet eller afskaffet, inden de trækker sig tilbage fra arbejdsmarkedet.

Carsten Holdum, forbrugerøkonom i PFA.

To ud af tre danskere i alderen 25 til 50 år forventer, at folkepensionen er helt afskaffet eller forringet, når de skal forlade arbejdsmarkedet. Det viser en ny undersøgelse blandt 1142 repræsentativt udvalgte danskere med en firmapension, som Epinion har foretaget for PFA. Det skriver Avisen.dk.

42 pct. tror, at folkepensionen bliver forringet og godt hver femte danske, 22 pct., regner med, at den er helt afskaffet, når de træder tilbage.

Og danskernes mistillid til fremtidig pension er belbegrundet, hvis man ser tilbage på de seneste ti års politiske tendenser, påpeger Carsten Holdum, forbrugerøkonom i PFA.

"Der har været virkelig mange stramninger, og de peger alle med pil samme vej. Staten træder et skridt tilbage, så man bliver forberedt på, at det samme kan ske igen i morgen," siger han til Avisen.dk.

Hver fjerde kvinde forventer at leve af folkepensionen i alderdommen

Regeringen og DF vil lokke danskere til at arbejde længere

Forsiden lige nu

Analysehus ser stor spredning i pensionskassers afkast i år

Ifølge analysehuset Morningstar har der blandt pensionskasser været stor spredning mellem top og bund målt på afkast i år, skriver Berlingske Business. Mens SEB og AP Pension ligger godt, har Skandia været udfordret af svingende dollarkurs.

Seneste Pension

Relaterede

FinansWatch trial banner 14 dage.jpg

Seneste nyt

Finansjob

Se flere

Se flere