FinansWatch

EU’s pensionsbaby kan øge risikoen for de danske pensionsopsparere

Forsikring & Pension råber vagt i gevær over, at det nye fælleseuropæiske pensionsprodukt kan lade selskaber under lempeligere restriktioner sælge produkter til danskerne.

Anne Seiersen, underdirektør i Forsikring & Pension.

Pensionssektorens brancheorganisation frygter, at det kommende fælleseuropæiske pensionsprodukt, PEPP, kan føre til lavere sikkerhed for de danske pensionskunder, da en række europæiske pensionsfonde er underlagt lempeligere krav til sikkerhed, end man har i Danmark. Det skriver Finans.

"Det er utrolig vigtigt, at regelværket sikrer, at vi ikke får prisdumping fra mere usikre produkter. Forbrugerne skal have samme sikkerhed, uanset om de køber en dansk PEPP eller en fra et andet EU-land," siger underdirektør Anne Seiersen, Forsikring & Pension, til Finans.

Hun frygter ikke den udenlandske konkurrence, hvis den foregår på lige vilkår, men refererer til skadesforsikringsbranchen, hvor liechtensteinske Gable Insurance solgte ejerskifteforsikringer til underpris uden at være medlem af en garantiordning.

Kontorchef Carsten Brogaard fra Finanstilsynet bekræfter, at PEPP, som forslaget ligger, vil kunne sælges af udbydere, der er under forskellige regulering.

PFA tøver med at springe på europæisk pensionsprodukt

EU-Kommissionen foreslår nyt pensionsprodukt

Forsiden lige nu

Medie: Rasmussen og Smith i magtkamp om Nykredit-løsning

Nykredits topchef, Michael Rasmussen, og Forenet Kredits formand, Nina Smith, har været uenige om, hvilken løsning der var den bedste for realkreditkoncernen, skriver Finans. Ifølge mediets oplysninger har Smith følt, at Rasmussen ikke bakkede helhjertet op om ejerforeningens ønske, hvilket Smith dog selv afviser.

Ringridning og brandmænd hitter hos sønderjysk forsikringsselskab

Sønderjysk Forsikring har en alternativ tilgang til sponsorater. Men det giver god mening, at selskabet hvert år for eksempel støtter en lang række ringriderfester og mange frivillige brandværn med køb af nyt udstyr, siger forsikringsselskabets markedsføringsansvarlig.

Seneste Pension

Relaterede

FinansWatch trial banner 14 dage.jpg

Seneste nyt

Finansjob

Se flere

Se flere