FinansWatch

Medie: Regeringen vil bruge 2,25 mia. kr. på at løse samspilsproblemet

Regeringen vil foreslå, at der bruges 2,25 mia. kr. på at gøre det attraktivt for flere danskere at spare mere op til pensionen, skriver Børsen. Desuden indføres en tvungen opsparing for at løse restgruppeproblematikken.

Finansminister Kristian Jensen (V).

Regeringen vil med sit pensionsudspil, som bliver fremlagt sammen med 20215-planen kl. 13.30 i dag i Finansministeriet, bruge 2,25 mia. kr. på at løse det såkaldte samspilsproblem, der gør at det for mange danskere ikke kan betale sig at at spare mere, da de da vil få modtræk i de offentlige ydelser. Der erfarer Børsen.

De 2,25 mia. kr. skal udmøntes i forbindelse med regeringens jobreform 2, som forventes at blive forhandlet til efteråret.

Derudover vil regeringen ifølge Børsens oplysninger foreslå en tvungen pensionsopsparing på 2 pct. af indkomsten for de 750.000 danskere, der slet ikke eller ikke i høj nok grad har en pensionsopsparing, f.eks. selvstændige og ledige på overførselsiondkomst. Ydermere foreslår regeringen at øge udbetalingperioden for ratepensioner fra 25 til 30 til 30 år.

Desuden vil regeringen lokke danskerne til at blive længere på arbejdsmarkedet ved at indføre en ordning, hvor efterlønsbidrag kan udbetales skattefrit, ligesom der vil være mulighed for hurtigere udbetaling af opsat pension.

Regeringens nye pensionsopskrift: Gulerødder med et strejf af pisk

Pensionsplanen der blev væk

Forsiden lige nu

Analysehus ser stor spredning i pensionskassers afkast i år

Ifølge analysehuset Morningstar har der blandt pensionskasser været stor spredning mellem top og bund målt på afkast i år, skriver Berlingske Business. Mens SEB og AP Pension ligger godt, har Skandia været udfordret af svingende dollarkurs.

Seneste Pension

Relaterede

FinansWatch trial banner 14 dage.jpg

Seneste nyt

Finansjob

Se flere

Se flere