FinansWatch

2 mio. danskere risikerer skattesmæk på over 100 pct.

4 af 10 danskere vil opleve at betale mere end 100 pct. i skat på dele af deres pensionsopsparing, fastslår pensionskassen Pensam i en ny analyse.

Torsten Fels, adm. direktør i Pensam.

To millioner danskere havner de kommende år i den specielle situation, at de sætter penge til ved at spare op, skriver Finans. Det skyldes, at deres effektive pensionsskat er på over 100 pct.

Det fastslår pensionskassen Pensam, som har analyseret de såkaldte samspilsproblemer, der rammer danskere med lav- og mellemindkomster, fordi deres folkepension og andre ydelser reduceres, når de sparer yderligere op til alderdommen.

"Vi risikerer, at opbakningen til den verdensberømte danske pensionsmodel falder bort. Det vil få alvorlige samfundsøkonomiske konsekvenser," siger Torsten Fels, adm. direktør i Pensam, til Finans.

Ifølge Pensams analyse kan problemet løses ved at indføre et nyt skattefradrag målrettet danskere med lav- og mellemindkomster. Konkret ved at give et fradrag på 15 pct. for pensionsindbetalinger på op til 50.000 kr. årligt.

"At hæve fradraget er den mest simple måde at fjerne en meget stor del af samspilsproblemet på," siger Søren Boe Mortensen, formand for Forsikring & Pension og adm. direktør i Alm. Brand, til Finans.

Regeringen anerkender, at problemet med den høje effektive skat skal løses.

"Det skal vi have lavet om. Vi lancerer et udspil i næste uge, som adresserer problemstillingen, og vi har lyttet til pensionssektorens indspark," siger erhvervsminister Brian Mikkelsen (K).

 

//Ritzau//

Forsikringslobby: Embedsmændene har fået for meget magt

Pensionspenge fosser ind over grænsen

Forsiden lige nu

Citatquiz: Hvem var det nu, der sagde hvad?

FinansWatch har samlet nogle af de mere farverige udtalelser fra direktørerne i landets finansvirksomheder og institutioner. Gæt, hvem der sagde hvad, gør det hurtigst muligt og få chancen for at få en iPad Mini.

Misser målstregen: DAB hænger på dyrt kriselån trods nyt aktiesalg

Et dyrt statslån fra finanskrisen hænger fortsat som en blyklods om anklerne på Danske Andelskassers Bank på trods af, at banken nu henter op til 113 mio. kr. ved salg af nye aktier. Det er andet år i træk, at banken misser sit mål om at betale lånet tilbage. Men direktøren er godt tilfreds.

Stor uenighed om firmaers kapitalmuligheder

Finanstilsynet og Den Europæiske Investeringsbank havde fredag inviteret til en konference om investeringsklimaet i Danmark. Her var der stor uenighed om, hvor let det er for mindre firmaer at lokke penge ud af banker og pensionskasser.

Seneste Pension

Relaterede

FinansWatch trial banner 14 dage.jpg

Seneste nyt

Finansjob

Se flere

Se flere