FinansWatch

Pensionspenge fosser ind over grænsen

Pensionskassernes voksende milliardafkast i udlandet smitter af på den danske betalingsbalance, der de seneste år er svulmet overraskende meget.

Bacon og diabetesmedicin er ikke de eneste danske varekategorier, der får pengene til at vælte ind over grænsen. Danskernes pensionsmilliarder har de seneste år hentet massive afkast i udlandet, og det afspejler sig på betalingsbalancen, skriver Berlingske.

Valutaindtjeningen fra pensionsinvesteringer i udlandet 2014 og 2015 har været på henholdsvis 74 og 45 mia. kr., mens den i 2013 lå med et underskud på syv mia. kr.

"Tallene afspejler, at pensionspengene i høj grad er blevet investeret i udlandet, og det har givet gode afkast. Også bedre afkast end de udenlandske investeringer i Danmark, som mere er i obligationer, hvor pensionsinvesteringerne fra Danmark især er i aktier," siger cheføkonom Las Olsen fra Danske Bank til Berlingske Business.

Indkomsten fra investeringer i udlandet tælles ikke med i bruttonationalproduktet.

Lærernes Pension skruer op for udenlandske ejendomsinvesteringer

Industriens Pension henter solide afkast på New York-skyskrabere

Forsiden lige nu

Citatquiz: Hvem var det nu, der sagde hvad?

FinansWatch har samlet nogle af de mere farverige udtalelser fra direktørerne i landets finansvirksomheder og institutioner. Gæt, hvem der sagde hvad, gør det hurtigst muligt og få chancen for at få en iPad Mini.

Misser målstregen: DAB hænger på dyrt kriselån trods nyt aktiesalg

Et dyrt statslån fra finanskrisen hænger fortsat som en blyklods om anklerne på Danske Andelskassers Bank på trods af, at banken nu henter op til 113 mio. kr. ved salg af nye aktier. Det er andet år i træk, at banken misser sit mål om at betale lånet tilbage. Men direktøren er godt tilfreds.

Stor uenighed om firmaers kapitalmuligheder

Finanstilsynet og Den Europæiske Investeringsbank havde fredag inviteret til en konference om investeringsklimaet i Danmark. Her var der stor uenighed om, hvor let det er for mindre firmaer at lokke penge ud af banker og pensionskasser.

Seneste Pension

Relaterede

FinansWatch trial banner 14 dage.jpg

Seneste nyt

Finansjob

Se flere

Se flere