FinansWatch

Banker betaler skandaleramte Genans millionoverskud

Egenkapitalen er ikke længere i minus, og overskuddet lander på et trecifret millionbeløb hos den skandaleombruste dækvirksomhed Genan efter massiv gældseftergivelse og friske penge fra PKA.

Genans stifter og ejer, Bent A. Nielsen, blev presset ud og meldt til bagmandspolitiet efter en regnskabsskandale i 2014.

Den skandaleramte dækvirksomhed Genan kom ud af 2016 med et tykt overskud på 247 mio. kr. før skat.

Det kunne lade sig gøre, fordi selskabet har sikret sig en gældseftergivelse på over 280 mio. kr. fra bankerne og 300 mio. kr. i ny kapital fra PKA, skriver Finans.

PKA overtog Genan i kølvandet på en regnskabsskandale i 2014, hvor virksomheden stifter og ejer, Bent A. Nielsen, blev presset ud og meldt til bagmandspolitiet. PKA havde indtil da investeret over 1 mia. kr. i Genan.

Siden da har PKA stået i spidsen for en redningsaktion, der skal få Genan på rette fode igen.

PKA poster flere penge i skandaleramt dækvirksomhed

Trods skrækhistorier: Pensionskasser klar med flere penge til virksomheder

PFA-chef tør ikke afvise en ny Hesalight-skandale

Pensionskæmper i desperat afkastjagt: Skyder 59 milliarder i utraditionelle investeringer

Forsiden lige nu

Citatquiz: Hvem var det nu, der sagde hvad?

FinansWatch har samlet nogle af de mere farverige udtalelser fra direktørerne i landets finansvirksomheder og institutioner. Gæt, hvem der sagde hvad, gør det hurtigst muligt og få chancen for at få en iPad Mini.

Misser målstregen: DAB hænger på dyrt kriselån trods nyt aktiesalg

Et dyrt statslån fra finanskrisen hænger fortsat som en blyklods om anklerne på Danske Andelskassers Bank på trods af, at banken nu henter op til 113 mio. kr. ved salg af nye aktier. Det er andet år i træk, at banken misser sit mål om at betale lånet tilbage. Men direktøren er godt tilfreds.

Stor uenighed om firmaers kapitalmuligheder

Finanstilsynet og Den Europæiske Investeringsbank havde fredag inviteret til en konference om investeringsklimaet i Danmark. Her var der stor uenighed om, hvor let det er for mindre firmaer at lokke penge ud af banker og pensionskasser.

Seneste Pension

Relaterede

FinansWatch trial banner 14 dage.jpg

Seneste nyt

Finansjob

Se flere

Se flere