• Forside
  • Pengeinstitutter
  • Forsikring
  • Pension
  • Realkredit
  • FW Insight
  • Log ind
ANNONCE

Pensionskæmper skyder milliarder i provinsen

Pensionskasserne står klar med milliarder af kroner til investeringer i provinsen.

Michael Bruhn, ejendomsdirektør i PFA. Foto: PR

Landets største byer København og Aarhus bliver nu erstattet af mindre byer som Horsens, Aalborg, Odense, Hillerød og Silkeborg i pensionskassernes investeringsplaner. PFA, AP Pension, Pensam, PKA og Industriens Pension står tilsammen klar med flere milliarder kroner boligprojekter i disse byer. det skriver Finans.

"Når vi ser på muligheden for at skabe et fornuftigt afkast på boliginvesteringer, er mange provinsbyer i dag mere attraktive end København og Aarhus, hvor vi mener, at priserne er kommet ret højt op," siger PFA’s ejendomsdirektør, Michael Bruhn, til Finans.

Interessen for provinsen er kommet i takt med, at priserne i København og Aarhus er steget, udenlandske investorer rykker ind, samt at afkastet på investeringerne falder. Samtidig er der vækst og vilje til forandring i flere af de større provinsbyer.

Ifølge Morten Skak, professor ved Syddansk Universitet, er pensionskassernes investeringer med til at gøre provinsbyerne mere attraktive, men fastslår, at det ikke løser problemer med Udkantsdanmark, da det suger folk ind til provinsbyerne og væk fra de mindre befolkede egne.

Danske pensionselskaber til kamp mod klimaforandringer

PFA opgraderer bestyrelsen med eksterne kompetencer

Modtag nyhedsbreve fra FinansWatch gratis
Mest læste Pension

Disse pensionsselskaber tabte flest klagesager sidste år

Der ligger kommercielle selskaber på de fire første pladser på listen over helt eller delvist tabte sager i Ankenævnet for Forsikring i løbet af 2016. På listen over antallet af klager, som ankenævnet har behandlet, dominerer de kommercielle spillere også.

Forsiden lige nu

Pensionskasse sælger domicil til Novo-pengetank

Pengetanken bag et af flagskibene i dansk erhvervsliv gav pensionskasse et tilbud, som man ikke kunne sige nej til, lyder det fra ejendomschef. Prisen ligger 200 mio. kr. højere end den offentlige vurdering.

Revisorer om skattely: Behov nye regler

Et fælles sæt af regler for skatterådgivning er nødvendigt for at komme skatteunddragelse til livs. Det sagde Charlotte Jepsen, adm. direktør for revisorernes brancheforening, FSR, ved dagens åbne høring om skattely på Christiansborg.

ANNONCE


Modtag nyhedsbreve fra FinansWatch gratis

Vilkår
Redaktør

David Bentow

db@finanswatch.dk

Tlf.: 3330 8382

Ansv. chefredaktør

Anders Heering

Udgiver

JP/Politikens Hus A/S
Annoncering og salg

Abonnement

Lars Bräuner

finanswatch@infowatch.dk

Tlf.: 7077 7449

Annoncering

Hanne Slot

hanne@infowatch.dk

Tlf.: 7171 7428

Tlf.: 4021 0166

Job

Therese Warpe Jensen

therese@infowatch.dk

Tlf.: 7171 7420

Tlf.: 3113 0538

Abonnement

Prøv FinansWatch gratis eller få tilbud på et abonnement, der passer til lige netop dig eller din virksomhed. finanswatch@infowatch.dk

Tlf.: 7077 7449

 

Adresse

FinansWatch

St. Regnegade 12, 2. sal

1110 København K

Tlf.: 7077 7449