• Forside
  • Pengeinstitutter
  • Forsikring
  • Pension
  • Realkredit
  • FW Insight
  • Log ind
ANNONCE

Finanstilsynet er skeptisk over mangel på garanti til sociale investeringsprogrammer

Ifølge regeringens reformudspil skal danskernes pensionsopsparing kunne bruges til at investere i velfærden gennem såkaldte sociale investeringsprogrammer. Det er dog uden sikkerhed for afkast.

Jan Parner, vicedirektør i Finanstilsynet. Foto: Henrik Clifford, Finanstilsynet

I begyndelsen af april fremlagde regeringen sin sammenhængsreform, hvilket som tidligere udmeldt blandt andet indeholder et ønske om at få pensionsselskaber til at investere pensionspenge i sociale projekter i de danske kommuner. Formålet er bl.a. at finansiere initiativer, der eksempelvis får langtidsledige i job eller flere unge gennem en uddannelse.

Dog har pensionsselskaberne ingen direkte indflydelse på projekterne, og tilbagebetalingen og afkastet er kun garanteret, hvis projekterne er en succes, skriver Finans.

Finanstilsynet har tidligere advaret pensionskasserne om, at der skal være helt målbare afkastmuligheder i relation til risikoen, hvis der er tale om alternative investeringer.

"Det er ikke normalt, at et pensionsselskab foretager en investering, hvor der er en reel risiko for at tabe hele det investerede beløb mod at få et passende afkast. Det nærmeste, vi kommer det, er, at et selskab køber en option på en fremtidig begivenhed. Det sker f.eks., når et selskab køber et rentederivat, men her er der tale om risikostyring," siger Jan Parner, vicedirektør i Finanstilsynet, til Finans.

Pensionsselskabet PKA har tidligere meldt ud, at man er lydhør over for ideen om sociale investeringsprogrammer, men lagde i den forbindelse vægt på, at det var forudsat høj sikkerhed.

Modtag nyhedsbreve fra FinansWatch gratis
Mest læste Pension

Disse pensionsselskaber tabte flest klagesager sidste år

Der ligger kommercielle selskaber på de fire første pladser på listen over helt eller delvist tabte sager i Ankenævnet for Forsikring i løbet af 2016. På listen over antallet af klager, som ankenævnet har behandlet, dominerer de kommercielle spillere også.

Forsiden lige nu

Pensionskasse sælger domicil til Novo-pengetank

Pengetanken bag et af flagskibene i dansk erhvervsliv gav pensionskasse et tilbud, som man ikke kunne sige nej til, lyder det fra ejendomschef. Prisen ligger 200 mio. kr. højere end den offentlige vurdering.

Revisorer om skattely: Behov nye regler

Et fælles sæt af regler for skatterådgivning er nødvendigt for at komme skatteunddragelse til livs. Det sagde Charlotte Jepsen, adm. direktør for revisorernes brancheforening, FSR, ved dagens åbne høring om skattely på Christiansborg.

ANNONCE


Modtag nyhedsbreve fra FinansWatch gratis

Vilkår
Redaktør

David Bentow

db@finanswatch.dk

Tlf.: 3330 8382

Ansv. chefredaktør

Anders Heering

Udgiver

JP/Politikens Hus A/S
Annoncering og salg

Abonnement

Lars Bräuner

finanswatch@infowatch.dk

Tlf.: 7077 7449

Annoncering

Hanne Slot

hanne@infowatch.dk

Tlf.: 7171 7428

Tlf.: 4021 0166

Job

Therese Warpe Jensen

therese@infowatch.dk

Tlf.: 7171 7420

Tlf.: 3113 0538

Abonnement

Prøv FinansWatch gratis eller få tilbud på et abonnement, der passer til lige netop dig eller din virksomhed. finanswatch@infowatch.dk

Tlf.: 7077 7449

 

Adresse

FinansWatch

St. Regnegade 12, 2. sal

1110 København K

Tlf.: 7077 7449