FinansWatch

Sampension kritiseres for tobaksinvesteringer

Sampension er kommet i vælten for sine investeringer i tobaksindustrien. En lang stribe af medejerne poster nemlig milliarder af kroner i de negative konsekvenser af rygning og står stejlt på deres rygepolitik.

Pensionskassen Sampension, der har en række af landets kommuner i ejerkredsen, har investeret omkring 460 mio. kr. i tobaksproducenter, skriver Finans.

Men ejer-kommunerne bruger hver dag store summer af penge på at bekæmpe konsekvenserne af de cigaretter, de med Sampensions investering indirekte støtter.

Investeringerne er etisk uansvarlige, mener Kræftens Bekæmpelse, mens foreningen De Danske Multidisciplinære Cancer Grupper kalder det "yderst dobbeltmoralsk".

41 kommuner, KL og Danske Regioner er medejere af Sampension. Odense og Aarhus kommuner vil nu tage sagen op.

Etiske investeringer skaber splid mellem generationer

Nordeas nye chef for bæredygtighed: "Jeg er i princippet ligeglad med etik"

 

Forsiden lige nu

Medie: Rasmussen og Smith i magtkamp om Nykredit-løsning

Nykredits topchef, Michael Rasmussen, og Forenet Kredits formand, Nina Smith, har været uenige om, hvilken løsning der var den bedste for realkreditkoncernen, skriver Finans. Ifølge mediets oplysninger har Smith følt, at Rasmussen ikke bakkede helhjertet op om ejerforeningens ønske, hvilket Smith dog selv afviser.

Ringridning og brandmænd hitter hos sønderjysk forsikringsselskab

Sønderjysk Forsikring har en alternativ tilgang til sponsorater. Men det giver god mening, at selskabet hvert år for eksempel støtter en lang række ringriderfester og mange frivillige brandværn med køb af nyt udstyr, siger forsikringsselskabets markedsføringsansvarlig.

Seneste Pension

Relaterede

FinansWatch trial banner 14 dage.jpg

Seneste nyt

Finansjob

Se flere

Se flere