• Forside
  • Pengeinstitutter
  • Forsikring
  • Pension
  • Realkredit
  • FW Insight
  • Log ind
ANNONCE

Panderynker i pensionskasse: »Hvis man ikke skal købe aktier, hvad skal man så købe?«

Udviklingen på de finansielle markeder har fået pensionskassen PBU til at klø sig i håret.

Sune Schackenfeldt, adm. direktør i PBU. Foto: PR

Der har været fest på de finansielle markeder siden den seneste bund i 2009, og det har bl.a. ført til, at de amerikanske aktier ud fra ét bestemt parameter næsten er prissat lige så aggressivt som i 1929. Kombineret med et lavt renteniveau har det dyre aktiemarked fået panderynkerne frem blandt flere pensionsbosser og kapitalforvaltere.

Ét af de steder, hvor det også er tilfældet, er i Pædagogernes Pension (PBU), hvor man på trods af det dyre aktiemarked og begyndende bekymringer ikke har planer om at sælge og dermed stille sig ud på sidelinjen.

»Man klør sig da i håret i øjeblikket. Men vi klapper hesten,« siger Sune Schackenfeldt, der er adm. direktør i PBU.

Årsagen til, at man indtil videre tager den med ro, er, at man i PBU mener, at den globale økonomi er inde i et opsving. Samtidig er noget af den usikkerhed, som har præget markederne i den seneste tid, forsvundet. Dermed vil nogle af de investorer, som har vendt ryggen til markederne på grund af usikkerheden, vende tilbage, og dermed kan der være mere afkast at hente.

»Valget i Holland er ovre, og frygten for en sejr til Marine Le Pen i Frankrig er blevet dæmpet,« siger Sune Schackenfeldt.

Når man alligevel klør sig i håret i PBU, skyldes det, at man vurderer, at markederne nok har taget forskud på glæderne.

»Men hvis man ikke skal købe aktier, hvad skal man så købe? Det er ikke det bedste tidspunkt at købe obligationer pga. de lave, men stigende renter, og vi kan ikke bare gå mere ind i alternativer, fordi det tager tid. Og hvis vi sælger ud, skal vi betale 0,5 pct. i rente,« siger Sune Schackenfeldt.

Som en konsekvens af udviklingen på markederne har man i PBU derfor sænket forventningerne til afkastet i 2017. I 2016 endte det samlede afkast for markedsrenten i PBU på 8,44, hvilket var det bedste i branchen. Men det bliver altså formentlig noget mindre i år.

»Det er vanskeligt at sige, hvad det vil ende på, men vi regner med et beskedent positivt afkast,« siger Sune Schackenfeldt.

PBU indleder offensiv inden for boligejendomme

PBU revser fokus på alternative investeringer

Modtag nyhedsbreve fra FinansWatch gratis
Mest læste Pension

Disse pensionsselskaber tabte flest klagesager sidste år

Der ligger kommercielle selskaber på de fire første pladser på listen over helt eller delvist tabte sager i Ankenævnet for Forsikring i løbet af 2016. På listen over antallet af klager, som ankenævnet har behandlet, dominerer de kommercielle spillere også.

Forsiden lige nu

Pensionskasse sælger domicil til Novo-pengetank

Pengetanken bag et af flagskibene i dansk erhvervsliv gav pensionskasse et tilbud, som man ikke kunne sige nej til, lyder det fra ejendomschef. Prisen ligger 200 mio. kr. højere end den offentlige vurdering.

Revisorer om skattely: Behov nye regler

Et fælles sæt af regler for skatterådgivning er nødvendigt for at komme skatteunddragelse til livs. Det sagde Charlotte Jepsen, adm. direktør for revisorernes brancheforening, FSR, ved dagens åbne høring om skattely på Christiansborg.

ANNONCE


Modtag nyhedsbreve fra FinansWatch gratis

Vilkår
Redaktør

David Bentow

db@finanswatch.dk

Tlf.: 3330 8382

Ansv. chefredaktør

Anders Heering

Udgiver

JP/Politikens Hus A/S
Annoncering og salg

Abonnement

Lars Bräuner

finanswatch@infowatch.dk

Tlf.: 7077 7449

Annoncering

Hanne Slot

hanne@infowatch.dk

Tlf.: 7171 7428

Tlf.: 4021 0166

Job

Therese Warpe Jensen

therese@infowatch.dk

Tlf.: 7171 7420

Tlf.: 3113 0538

Abonnement

Prøv FinansWatch gratis eller få tilbud på et abonnement, der passer til lige netop dig eller din virksomhed. finanswatch@infowatch.dk

Tlf.: 7077 7449

 

Adresse

FinansWatch

St. Regnegade 12, 2. sal

1110 København K

Tlf.: 7077 7449