• Forside
  • Pengeinstitutter
  • Forsikring
  • Pension
  • Realkredit
  • FW Insight
  • Log ind
ANNONCE

Pensionskassers bankforretninger bekymrer tilsynet

Finanstilsynet er på vej med en analyse, der belyser pensionskassernes udlånsvirksomhed.

Jan Parner, vicedirektør i Finanstilsynet. Foto: Henrik Clifford, Finanstilsynet

Finanstilsynet sætter spørgsmålstegn ved, om pensionskasserne er dygtige nok til kreditvurdering, når de agerer bank og yder erhvervslån. Det skriver Berlingske Business.

Finanstilsynet er på vej med en analyse af pensionskassernes udlånsvirksomhed, der sammenligner pensionskassernes direkte udlån til erhvervskunder med bankernes udlånspraksis.

"Vi noterer os, når nogle af de navne på kunder, vi kender gennem vores banktilsyn, dukker op hos pensionskasserne. Det er navne, som bankerne tidligere har været uheldige med at låne ud til. Den type viden kan pensionskasserne ikke bare grave frem. Det er en viden, man først opnår, når man har været i branchen i lang tid," siger Jan Parner, vicedirektør i Finanstilsynet, til Berlingske Business.

Finanstilsynet ser desuden et problem i, at pensionskasser ofte låner millioner ud til virksomheder og projekter, som forinden har fået nej fra bankerne, hvilket kan indikere, at pensionskasserne er klar til at acceptere mere risikable kunder og projekter end bankerne.

Hesalight-stifter slår tilbage mod Pensams formand

PKA poster flere penge i skandaleramt dækvirksomhed

Modtag nyhedsbreve fra FinansWatch gratis
Mest læste Pension

Disse pensionsselskaber tabte flest klagesager sidste år

Der ligger kommercielle selskaber på de fire første pladser på listen over helt eller delvist tabte sager i Ankenævnet for Forsikring i løbet af 2016. På listen over antallet af klager, som ankenævnet har behandlet, dominerer de kommercielle spillere også.

Forsiden lige nu

Realkreditten tjente langt mere i 2016

Realkreditinstitutternes indtjening steg markant i det forgangne år, viser ny rapport fra Finanstilsynet. Det var et resultat af stigende kursreguleringer og bidragsindtægter samt faldende nedskrivninger.

Sådan kan virksomheder låne milliarder gratis

GN Store Nord har gennemført et obligationssalg, som ikke alene giver selskabet et lån på knap 1,7 mia. kr. i fem år til en rente på nul, men som også betyder, at medicoselskabet måske helt slipper for at tilbagebetale lånet. Hemmeligheden bag den gode handel er en såkaldt konvertibel obligation.

ANNONCE


Modtag nyhedsbreve fra FinansWatch gratis

Vilkår
Redaktør

David Bentow

db@finanswatch.dk

Tlf.: 3330 8382

Ansv. chefredaktør

Anders Heering

Udgiver

JP/Politikens Hus A/S
Annoncering og salg

Abonnement

Lars Bräuner

finanswatch@infowatch.dk

Tlf.: 7077 7449

Annoncering

Hanne Slot

hanne@infowatch.dk

Tlf.: 7171 7428

Tlf.: 4021 0166

Job

Therese Warpe Jensen

therese@infowatch.dk

Tlf.: 7171 7420

Tlf.: 3113 0538

Abonnement

Prøv FinansWatch gratis eller få tilbud på et abonnement, der passer til lige netop dig eller din virksomhed. finanswatch@infowatch.dk

Tlf.: 7077 7449

 

Adresse

FinansWatch

St. Regnegade 12, 2. sal

1110 København K

Tlf.: 7077 7449