• Forside
  • Pengeinstitutter
  • Forsikring
  • Pension
  • Realkredit
  • FW Insight
  • Log ind
ANNONCE

Finans Danmark vil have hævet loftet over ratepensionen

Brancheorganisationen Finans Danmark vil hæve loftet for, hvor meget man kan indbetale til ratepensionen for at få danskerne til at spare mere op.

Ulrik Nødgaard, adm. direktør i Finans Danmark.

Finans Danmark vil gøre det mere attraktivt for danskerne at spare op til pensionen. Derfor vil brancheorganisationen have politikerne til at hæve loftet over indskud til ratepensionen. Det skriver Børsen.

"Vi er i en tid, hvor vi både lever længere, og der er en meget, meget lav rente. Det, vi har brug for i sådan et klima, er mere pensionsopsparing, ikke mindre, hvis vi skal kunne opretholde samme levestandard, når vi bliver ældre," siger Ulrik Nødgaard, adm. direktør i Finans Danmark, til Børsen.

I 2010 blev der indført et loft over, hvor meget man kan indbetale til ratepensionen. Et loft, der i 2012 blev sænket fra 100.000 kr. til 50.000 kr. Finans Danmark foreslår nu, at loftet bliver hævet tilbage til 100.000 kr. i troen på, at det vil føre til en højere pensionsopsparing.

Venstres skatteordfører Louise Schack Elholm mener dog ikke, at forslaget vil løse det altovervejende problem om, at der er en gruppe, som slet ikke sparer op til pensionstilværelsen.

Pensionsplanen der blev væk

Hver anden dansker fralægger sig pensionsansvar

Modtag nyhedsbreve fra FinansWatch gratis
Mest læste Pension

Disse pensionsselskaber tabte flest klagesager sidste år

Der ligger kommercielle selskaber på de fire første pladser på listen over helt eller delvist tabte sager i Ankenævnet for Forsikring i løbet af 2016. På listen over antallet af klager, som ankenævnet har behandlet, dominerer de kommercielle spillere også.

Forsiden lige nu

Realkreditten tjente langt mere i 2016

Realkreditinstitutternes indtjening steg markant i det forgangne år, viser ny rapport fra Finanstilsynet. Det var et resultat af stigende kursreguleringer og bidragsindtægter samt faldende nedskrivninger.

Sådan kan virksomheder låne milliarder gratis

GN Store Nord har gennemført et obligationssalg, som ikke alene giver selskabet et lån på knap 1,7 mia. kr. i fem år til en rente på nul, men som også betyder, at medicoselskabet måske helt slipper for at tilbagebetale lånet. Hemmeligheden bag den gode handel er en såkaldt konvertibel obligation.

ANNONCE


Modtag nyhedsbreve fra FinansWatch gratis

Vilkår
Redaktør

David Bentow

db@finanswatch.dk

Tlf.: 3330 8382

Ansv. chefredaktør

Anders Heering

Udgiver

JP/Politikens Hus A/S
Annoncering og salg

Abonnement

Lars Bräuner

finanswatch@infowatch.dk

Tlf.: 7077 7449

Annoncering

Hanne Slot

hanne@infowatch.dk

Tlf.: 7171 7428

Tlf.: 4021 0166

Job

Therese Warpe Jensen

therese@infowatch.dk

Tlf.: 7171 7420

Tlf.: 3113 0538

Abonnement

Prøv FinansWatch gratis eller få tilbud på et abonnement, der passer til lige netop dig eller din virksomhed. finanswatch@infowatch.dk

Tlf.: 7077 7449

 

Adresse

FinansWatch

St. Regnegade 12, 2. sal

1110 København K

Tlf.: 7077 7449