• Forside
  • Pengeinstitutter
  • Forsikring
  • Pension
  • Realkredit
  • FW Insight
  • Log ind
ANNONCE

Pensams formand til Hesalight-stifter: Det er ynkeligt

Hesalight-stifter, Lars Nørholt, udtalte i sidste uge til Berlingske Business, at pensionsselskabet Pensam ikke havde gjort sit hjemmearbejde godt nok, da man gav et stort millionlån til lampeselskabet. Nu tager Pensams formand, Dennis Kristensen, til genmæle. Han siger samtidig, at Pensam har strammet op.

Dennis Kristensen FOA
Pensams bestyrelsesformand, Dennis Kristensen, som desuden er formand for FOA.

Det er det rene sludder og vrøvl, når Hesalight-stifter, Lars Nørholt, siger, at Pensam kendte til lampeselskabets tvivlsomme regnskabsprincipper, inden at pensionsselskabet ydede et stort millionlån. Det siger Pensams bestyrelsesformand, Dennis Kristensen, til Berlingske Business.

Kort fortalt bogførte det nu konkursramte lampeselskab Hesalight en ordre, når man havde indgået en kontrakt med en kunde og ikke, når pengene var betalt, og det sminkede regnskabet, som Berlingske Business tidligere har skrevet.

Men denne tvivlsomme regnskabspraksis skulle Pensam ifølge Lars Nørholt allerede være blevet gjort bekendt med i forbindelse med en powerpointpræsentation tilbage i december 2014. Altså før, at Pensam og andre store pensionsselskaber ydede lampeselskabet et stort trecifret millionlån.

"Det er naturligvis det rene sludder og vrøvl, når Lars Nørholt påstår, at Pensam har ydet et lån til Hesalight baseret på en PowerPoint-præsentation fra hans side. Det er næsten for tåbeligt til at kunne afkræve et svar," lyder det fra Dennis Kristensen, formand for Pensam, til Berlingske Business. Han tilføjer dog, at Pensam har strammet op som følge af sagen uden at konkretisere, hvad opstramningen indebærer, skriver avisen.

Modtag nyhedsbreve fra FinansWatch gratis
Mest læste Pension

Disse pensionsselskaber tabte flest klagesager sidste år

Der ligger kommercielle selskaber på de fire første pladser på listen over helt eller delvist tabte sager i Ankenævnet for Forsikring i løbet af 2016. På listen over antallet af klager, som ankenævnet har behandlet, dominerer de kommercielle spillere også.

Forsiden lige nu

Pensionskasse sælger domicil til Novo-pengetank

Pengetanken bag et af flagskibene i dansk erhvervsliv gav pensionskasse et tilbud, som man ikke kunne sige nej til, lyder det fra ejendomschef. Prisen ligger 200 mio. kr. højere end den offentlige vurdering.

Revisorer om skattely: Behov nye regler

Et fælles sæt af regler for skatterådgivning er nødvendigt for at komme skatteunddragelse til livs. Det sagde Charlotte Jepsen, adm. direktør for revisorernes brancheforening, FSR, ved dagens åbne høring om skattely på Christiansborg.

ANNONCE


Modtag nyhedsbreve fra FinansWatch gratis

Vilkår
Redaktør

David Bentow

db@finanswatch.dk

Tlf.: 3330 8382

Ansv. chefredaktør

Anders Heering

Udgiver

JP/Politikens Hus A/S
Annoncering og salg

Abonnement

Lars Bräuner

finanswatch@infowatch.dk

Tlf.: 7077 7449

Annoncering

Hanne Slot

hanne@infowatch.dk

Tlf.: 7171 7428

Tlf.: 4021 0166

Job

Therese Warpe Jensen

therese@infowatch.dk

Tlf.: 7171 7420

Tlf.: 3113 0538

Abonnement

Prøv FinansWatch gratis eller få tilbud på et abonnement, der passer til lige netop dig eller din virksomhed. finanswatch@infowatch.dk

Tlf.: 7077 7449

 

Adresse

FinansWatch

St. Regnegade 12, 2. sal

1110 København K

Tlf.: 7077 7449