• Forside
  • Pengeinstitutter
  • Forsikring
  • Pension
  • Realkredit
  • FW Insight
  • Log ind
ANNONCE

Størst pensionsforskel mellem køn i velhaverkommuner

Der er generelt stor forskel mellem kvinder og mænds pensionsopsparing, men på Frederikberg og i Nordsjælland er forskllen særlig stor, viser undersøgelse.

Foto: Jan Dagø/Jyllands-Posten

Kvinder har generelt en mindre pensionsopsparing end mænd, men forskellen er særlig stor nord for København og på Frederiksberg. Det viser en undersøgelse fra Nordea Liv & Pension, skriver Berlingske.

Ifølge undersøgelsen er forskellen mellem kvinder og mænds pensionsopsparing i to tredje­dele af landet på mellem ti og knap 40 procent, mens i den sidste tredjedel udgør forskellene under ti procent. Den kommune, hvor forskellen er størst, er Hørsholm, hvor kvinderne halter efter mændene med næsten 700.000 kr. i opsparing, mens Gentofte er nummer to med 590.000 kr., viser undersøgelsen.

Jens Christian Nielsen, cheføkonom i Nordea Liv & Pension, udtaler til avisen, at kvinderne i Nordsjælland og på Frederiksberg dog er bedre end den gennemsnitlige mand på landsbasis til at spare op og siger generelt om forskellene mellem kvinder og mænds pensionsopsparing:

"Det skyldes, at mænds lønninger generelt er højere end kvinders. Herudover er de traditionelle kønsroller stadig gældende, hvor det er kvinden, der går på barsel og holder ­orlov. Det er et problem, bl.a. fordi kvinder i gennemsnit lever længere end mænd og derfor faktisk har brug for en opsparing, der strækker længere."

Modtag nyhedsbreve fra FinansWatch gratis
Mest læste Pension

Disse pensionsselskaber tabte flest klagesager sidste år

Der ligger kommercielle selskaber på de fire første pladser på listen over helt eller delvist tabte sager i Ankenævnet for Forsikring i løbet af 2016. På listen over antallet af klager, som ankenævnet har behandlet, dominerer de kommercielle spillere også.

Forsiden lige nu

Pensionskasse sælger domicil til Novo-pengetank

Pengetanken bag et af flagskibene i dansk erhvervsliv gav pensionskasse et tilbud, som man ikke kunne sige nej til, lyder det fra ejendomschef. Prisen ligger 200 mio. kr. højere end den offentlige vurdering.

Revisorer om skattely: Behov nye regler

Et fælles sæt af regler for skatterådgivning er nødvendigt for at komme skatteunddragelse til livs. Det sagde Charlotte Jepsen, adm. direktør for revisorernes brancheforening, FSR, ved dagens åbne høring om skattely på Christiansborg.

ANNONCE


Modtag nyhedsbreve fra FinansWatch gratis

Vilkår
Redaktør

David Bentow

db@finanswatch.dk

Tlf.: 3330 8382

Ansv. chefredaktør

Anders Heering

Udgiver

JP/Politikens Hus A/S
Annoncering og salg

Abonnement

Lars Bräuner

finanswatch@infowatch.dk

Tlf.: 7077 7449

Annoncering

Hanne Slot

hanne@infowatch.dk

Tlf.: 7171 7428

Tlf.: 4021 0166

Job

Therese Warpe Jensen

therese@infowatch.dk

Tlf.: 7171 7420

Tlf.: 3113 0538

Abonnement

Prøv FinansWatch gratis eller få tilbud på et abonnement, der passer til lige netop dig eller din virksomhed. finanswatch@infowatch.dk

Tlf.: 7077 7449

 

Adresse

FinansWatch

St. Regnegade 12, 2. sal

1110 København K

Tlf.: 7077 7449