• Forside
  • Pengeinstitutter
  • Forsikring
  • Pension
  • Realkredit
  • FW Insight
  • Log ind
ANNONCE

Kurator: Hesalight drænet af fiktive fakturaer

Stifter af Hesalight, Lars Nørholt, skal ifølge kurator have trukket 18 mio. kr. ud af firmaet til sig selv og sit netværk. Udtrækningerne er udlignet af fabrikerede fakturarer.

Lars Nørholt, stifter af Hesalight. Foto: Carsten Bundgaard.

Lars Nørholt, stifter af det krakkede LED-selskab Hesalight, har trukket en formue ud af firmaet til sig selv og forsøgte at dække over det med opfundne faktuarer. Sådan lyder anklagen fra kurator i boet efter Hesalight, Henrik Selchau Poulsen, advokat hos Bruun & Hjejle. Det skriver Børsen.

Af retsdokumenter i sagen fremgår det, at kuratoren mener, at Lars Nørholt har udbetalt 18 mio. kr. fra Hesalight til sig selv og folk i sit netværk. Det er efterfølgende blevet udlignet med regninger fra Bogholderiet Aps, der er ledet af Lars Nørholt og ejet af hans hustru, Sanne Nørholt. Disse regninger er dog fabrikeret, lyder anklagen fra kurator.

"Der er udbetalt meget betydelige kontante beløb til dig og nærtstående til dig. Beløb, som er udbetalt fra Hesalights konto, men som oftest bogført som tilgodehavender hos Bogholderiafdelingen ApS, der efterfølgende har udlignet den opståede gæld ved at postere modkrav. Posteringer, der i stort omfang ikke ses at være realitet bag eller dokumentation for," skriver kuratoren til Lars Nørholt ifølge dokumenter fra Retten i Roskilde.

Investorkredsen bag Hesalight tæller Pensam, Ikea, Pensiondanmark og Danske Capital, som sammen har givet selskabet et lån på ca. 600 mio. kr. i 2014 og 2015, har i stort omfang tabt deres investering, da Hesalight gik konkurs i november 2016.

Hesalight-direktør belastes af mail i Mallorca-sag

Skifteretten dumper Hesalight-stifters direktørkontrakt

Modtag nyhedsbreve fra FinansWatch gratis
Mest læste Pension

Disse pensionsselskaber tabte flest klagesager sidste år

Der ligger kommercielle selskaber på de fire første pladser på listen over helt eller delvist tabte sager i Ankenævnet for Forsikring i løbet af 2016. På listen over antallet af klager, som ankenævnet har behandlet, dominerer de kommercielle spillere også.

Forsiden lige nu

Pensionskasse sælger domicil til Novo-pengetank

Pengetanken bag et af flagskibene i dansk erhvervsliv gav pensionskasse et tilbud, som man ikke kunne sige nej til, lyder det fra ejendomschef. Prisen ligger 200 mio. kr. højere end den offentlige vurdering.

Revisorer om skattely: Behov nye regler

Et fælles sæt af regler for skatterådgivning er nødvendigt for at komme skatteunddragelse til livs. Det sagde Charlotte Jepsen, adm. direktør for revisorernes brancheforening, FSR, ved dagens åbne høring om skattely på Christiansborg.

ANNONCE


Modtag nyhedsbreve fra FinansWatch gratis

Vilkår
Redaktør

David Bentow

db@finanswatch.dk

Tlf.: 3330 8382

Ansv. chefredaktør

Anders Heering

Udgiver

JP/Politikens Hus A/S
Annoncering og salg

Abonnement

Lars Bräuner

finanswatch@infowatch.dk

Tlf.: 7077 7449

Annoncering

Hanne Slot

hanne@infowatch.dk

Tlf.: 7171 7428

Tlf.: 4021 0166

Job

Therese Warpe Jensen

therese@infowatch.dk

Tlf.: 7171 7420

Tlf.: 3113 0538

Abonnement

Prøv FinansWatch gratis eller få tilbud på et abonnement, der passer til lige netop dig eller din virksomhed. finanswatch@infowatch.dk

Tlf.: 7077 7449

 

Adresse

FinansWatch

St. Regnegade 12, 2. sal

1110 København K

Tlf.: 7077 7449