ANNONCE

Pension

Lille selskab gav pensionskæmper baghjul

Kunderne i de største pensionsselskaber fik sidste år et mindre afkast i markedsrente end kunderne i PBU, der er en mindre pensionskasse for pædagoger. Det skriver Børsen.

Rangvid: Her er afkastet for de næste ti år

Baseret på tal for udviklingen på aktie- og rentemarkedet og i økonomien har professor Jesper Rangvid fra CBS regnet på afkastet på aktier og obligationer i de kommende ti år. Og resultatet får næppe smilet frem blandt investorer. Rangvids estimat på de næste ti års afkast er nemlig tæt på historisk lavt.

MP Pension skabte afkast på 8,6 pct. i 2016

MP Pensions investeringsafkast blev 8,6 pct. i 2016, og det betegner pensionskassen som "meget tilfredsstillende." Pensionskassen skabte i alt 8,4 mia. kr. i afkast til sine medlemmer.

Nordea Liv får tre påbud fra Finanstilsynet

Nordea Liv & Pension har ikke rapporteret på samtlige grænser for risikotagning eller på væsentlige risici. Ligeledes skal kontrolprocedurerne forbedres, lyder konklusionen fra Finanstilsynet efter endt inspektion.

Hyldahl: ATP skal holde fast i garantierne

ATP skal holde fast i at have garantier for at sikre, at selv dem, der ikke indbetaler til pensionen, har noget at leve af efter arbejdslivet, lyder det fra Christian Hyldahl. FinansWatch har talt med den nye ATP-direktør om blandt andet pensionskassens rolle i samfundet, dens udfordringer og investeringsrisici.

ATP-chef vil holde sig fra skattehandler

Christian Hyldahl vil som direktør for ATP oftest holde sig fra lignende handler, som dem han foretog for Nordea, og som har bragt ham i vælten de seneste måneder.

ATP-topchef undsiger millionbonus til Nets-bosser

Christian Hyldahl, direktør i ATP, vurderer, at de store millionbonusser, som ledelsen i Nets modtog i forbindelse med børsnoteringen, var over grænsen for, hvor langt incitamentsprogrammer bør gå. "Man kunne godt have nøjedes med mindre," siger han i et interview med FinansWatch.

Pensionskasser skruer ned for eksterne forvaltere

De danske pensionskasser hyrer i stort tal nye medarbejdere til sine investeringafdelinger. Det sker, da man i stigende grad føler, at man kan gøre det bedre end de eksterne kapitalforvaltere. Danmark er frontløbere på det her område, lyder det fra analysevirksomheden Kirstein.

Sampension tavs om milliarderstatning

Sampension vil ikke kommentere den 7 mia. kr. store erstatning, som pensionskassen og en række andre investorer er blevet tilkendt fra den britiske storbank Royal Bank of Scotland.

Pensionsplanen der blev væk

Regeringens 2025-plan, der blandt andet skulle løse en del af pensionssystemets såkaldte samspilsproblem og restgruppeproblematikken, er trods lange tilløb ikke kommet på bordet i 2016. Om en aftale lander i 2017, og om det bliver en samlet aftale eller en en delaftale for pensionssystemet ligger hen i det uvisse. I mellemtiden går 750.000 danskere rundt uden at spare nok op til pensionstilværelsen.

Allan Polack vil fejre jubilæum med samfundsdebat

PFA's adm. direktør, Allan Polack, vil i anledning af pensionsselskabets 100 års fødselsdag næste år øge sin deltagelse i samfundsdebatten om, hvordan man sikrer danskerne frihed til at leve deres liv, som de ønsker. Det fortæller han i FinansWatch' juleserie.

Venstre afblæser tvivl om 2025-plan

På trods af skatteminister Karsten Lauritzens (V) udmelding mandag om at der ikke kommer en ny stor 2025-plan, forsikrer Venstres politiske ordfører, at der kommer en ny 2025-plan.

Finanstilsynet langer hårdt ud efter akademikerpensionskasse

Økonomernes og juristernes pensionskasse, JØP, har efter et besøg fra Finanstilsynet blandt andet fået anmærkninger om, at pensionskassen ikke medtager fremtidige levetidsforbedringer i prognoserne. Pensionskassen har derfor fået påbud om at sikre medlemmerne "et redeligt informationsgrundlag". Ikke mindre end fem påbud følger med Finanstilsynets redegørelse.

Kæmpe pensionskasse er den foretrukne blandt de finansansatte

Pensionskassen med det bedste omdømme blandt de finansansatte er langt fra lønførende og ligger tre kvarter i tog fra København. Men medarbejderne tænder ifølge pensionskassen selv på den samfundsrelevans, der ligger i arbejdet hos vinderen af ny stor undersøgelse lavet af FinansWatch og Wilke.

ATP-direktør klar til flere fælles investeringer med Danica

ATP Ejendomme skal være medejer af en kontorbygning i Danicas milliardprojekt Postgrunden i København. Over for EjendomsWatch kalder Michael Nielsen, direktør i ATP Ejendomme, investeringen for "et godt sted at starte." Danica-direktør siger, at tiden må vise, hvad der skal ske.

Medie: Mystisk splid om pensionsdirektørs overraskende exit

Ifølge bestyrelsesformanden i AP Pension stoppede adm. direktør Søren Dal Thomsen helt frivilligt sidste uge. Direktøren selv har dog ifølge "centralt placerede kilder" en helt anden opfattelse af forløbet. Det skriver erhvervsmediet Insidebusiness.

Pensionskasse klar til nye partnerskaber efter Unipensions sammenbrud

MP Pension må fra nytår, når Unipension opløses, stå på egne ben. Pensionskassen er dog klar til at se sig om efter nye samarbejdspartnere, og den nu fastansatte direktør er i fuld gang med at gøre MP Pension attraktiv for eventuelle bejlere. FinansWatch har talt med direktøren og formanden om tiden efter Unipension og forberedelsen til skilsmissen.

Sampension fastholder høj depotrente

Sampension har det sidste år tjent godt på den faldende rente. Det kommer kunderne, der har valgt et gennemsnitsrenteprodukt, til gode, som også næste år kan se frem til en depotrente på 5,3 pct.

Tavshed fra AP Pensions formand omkring direktør-stop

Det er fortsat uvist, hvad der ligger bag Søren Dal Thomsens pludselige fratræden som adm. direktør i AP Pension. Siden pressemeddelelsen om stoppet blev sendt ud onsdag, har der været fuldstændig tavshed omkring direktørens fratræden hos bestyrelsesformand Niels Dengsø Jensen.

MP Pension indfører markedsrenteprodukt

Fra næste år kan medlemmer af MP Pension vælge at sætte deres pensionsopsparing i et markedsrenteprodukt, der udjævner afkastet over årene. Ifølge pensionskassens formand sker det for at øge gennemskueligheden for medlemmerne.

Medie: Ny ATP-direktør fedtet ind i aktiekarrusel

Christian Hyldahl, der efterfølger Carsten Stendevad som direktør for ATP, var chef for Nordea Markets, da Nordea uretmæssigt forsøgte at få at få refusion af schweizisk udbytteskat i 2006 og 2007. Det skriver Børsen.

AP leverer bedste pensionsafkast

Nordea klarer sig dårligst i ny opgørelse af pensionsselskabers afkast på markedsrenteprodukter i årets første 10 måneder, mens AP Pension stryger til tops. Det skriver Børsen.

Gennemsnitlig pensionist har formue på kvart million

En ny undersøgelse af Epinion foretaget på vegne af Sampension viser, at den gennemsnitlige pensionist har en formue på 280.000 kr. 40 pct. af pensionisterne har ingen boliggæld, og hovedparten af de danske pensionister føler, at de har luft i økonomien.

PFA-ejer vil have Polacks rolle i skattelysag undersøgt

Ifølge Økonomisk Ugebrev vil HK Privat have undersøgt PFA-direktør Allan Polacks rolle i sag om skattely. Før han kom til PFA, var han mangeårigt bestyrelsesmedlem af Nordea-selskab, som oprettede adskillige skattelyselskaber.

PKA sælger sine aktier i KK Electronics

Efter at have ejet en del af virksomheden i over 30 år sælger pensionskassen PKA nu sin kontrollerende aktiepost til det skandinaviske investeringsselskab Solix. "Vi har fået vores investering hjem mere end 100 gange," lyder det fra PKA

Pensiondanmark indfører robotter i sagsbehandlingen

De sidste tre uger har robotter skabt kortere ekspeditionstider og frigjort medarbejdernes ressourcer til den personlige kunderådgivning i Pensiondanmark. I fremtiden vil virtuelle assistenter kommunikere med kunderne i både tale og skrift, lyder det fra pensionskassen.

Miljøorganisationer kritiserer dansk pensionskasse

Pensionsselskabet PKA møder kritik fra en række amerikanske miljøorganisationer for sin investering i stort biomassekraftværk. Det skriver Altinget.dk. Kritikken gør indtryk, men får ikke konsekvenser, siger pensionsselskabet.

Hesalight-direktør angriber Pensam

Hesalight-direktøren, Lars Nørhot er ude med riven efter Pensams investeringsdirektør, Benny Buchardt, efter at pensionskassen var med til at forsøge at begære Hesalight konkurs. Det skriver Børsen.

Danmark fører an i fald i pensionskasser

Både Danmark, Holland og Storbritannien har på ti år fået halveret antallet af pensionskasser, viser en rapport fra OECD. Færre pensionskasser i markedet kan føre til højere afkast, men kan i sidste ende også føre til for lidt konkurrence om pensionsopsparernes penge, advarer rapporten.

ATP fandt prisen på Nets for høj

Da ATP gik sammen med to amerikanske kapitalfonde om at købe, vurderede man i pensionskassen prisen på 17 mia. kr. som lige lovlig høj. De to kapitalfonde ønskede sig dog brændende at få ATP med, hvorfor de optog et lån i pensionskassen, der var meget dyrere end markedsprisen. Det skriver Økonomisk Ugebrev.

Pensionsbranchen om 2025-nedbrud: Tiden kan være givet godt ud

Det er vigtigt, at Christiansborgs politikere ovenpå udskydelsen af 2025-forhandlingerne holder fast i, at der snart skal gøres noget ved samspilsproblemerne, lyder det fra flere finansorganisationer. Forsikring & Pension ser dog håb for en mere gennemarbejdet plan.

Akademikerkasser henter ny investeringsdirektør i Nordea

Mikkel Svenstrup fra Nordea Markets skifter 1. januar til JØP og DIP's fælles investeringsafdeling P+. Den 42-årige økonom vil indføre en mere struktureret tilgang til pensionskassernes investeringer. "Jeg har selvfølgelig nogle ambitioner om at udvikle butikken en lille smule, men også med respekt og ydmyghed om det gode arbejde, der er blevet lavet," siger han.

Nordnet kan sagtens finde ofre ved Nets-bonusser

Per Hansen fra Nordnet kan modsat Carsten Stendevad sagtens se problemer i, at Nets-ledelsen fik millionstore bonusser i forbindelse med betalingsformidlerens børsnotering. Han mener desuden ikke, at ATP som mindretalsaktionær kan sige sig fri fra en del af ansvaret for bonusordningen.

Frie pladser fejlede hos PFA

Et forsøg med "free seating" blev droppet hos PFA. De fleste medarbejdere sad alligevel de samme steder, og resten gad ikke nye pladser hver dag. Det skriver nyhedsbrevet Finans.

ATP-chef forsvarer millionbonusser til Nets-ledelsen

Den afgående direktør for ATP, Carsten Stendevad, ser ikke et problem i, at ledelsen i Nets er blevet belønnet med adskillige millioner i forbindelse med børsnoteringen. Han kalder det for en del af præmissen for at gå ind i selskaber som Nets og fokuserer på den indtjening, salget har skabt for pensionskassens medlemmer.

Danskerne klikker ind på Pensionsinfo som aldrig før

Der er på syv år sket en stigning på 277 pct. i antallet af danskere, der bruger onlineportalen Pensionsinfo. Sidste år rundede siden en million unikke brugere. Især de ufaglærte er strøget til tasterne for at tjekke op på pensionen.

ANNONCE


Modtag nyhedsbreve fra FinansWatch gratis

Vilkår
Redaktør

Jakob Skouboe

js@finanswatch.dk

Tlf.: 3330 8381

Ansv. chefredaktør

Anders Heering

Udgiver

JP/Politikens Hus A/S
Annoncering og salg

Abonnement

Lars Bräuner

finanswatch@infowatch.dk

Tlf.: 7077 7449

Annoncering

Hanne Slot

hanne@infowatch.dk

Tlf.: 7171 7428

Tlf.: 4021 0166

Job

Therese Warpe Jensen

therese@infowatch.dk

Tlf.: 7171 7420

Tlf.: 3113 0538

Abonnement

Prøv FinansWatch gratis eller få tilbud på et abonnement, der passer til lige netop dig eller din virksomhed. finanswatch@infowatch.dk

Tlf.: 7077 7449

 

Adresse

FinansWatch

St. Regnegade 12, 2. sal

1110 København K

Tlf.: 7077 7449