FinansWatch

Amerikansk storbank får klø i formarkedet efter regnskabsskuffelse

Wells Fargo får hug af investorerne efter et sløjt regnskab præget af ekstra omkostninger til retssager.

Den amerikanske storbank Wells Fargo kunne ikke leve op til forventningerne i markedet med sit regnskab for tredje kvartal, der blandt andet var præget af ekstra omkostninger til retssager.

Aktien dykker med 1,5 pct. til 54,36 i formarkedet efter præsentationen.

Wells Fargo leverede på et overskud per aktie på 0,84 dollar i tredje kvartal, mens analytikerne ifølge estimater indsamlet af Bloomberg News havde ventet et plus på 1,03 dollar. Resultatet var dog også trukket ned af udgifter på 20 cent per aktie til retssager, fremgår det.

Wells Fargo har været i voldsom modvind siden sidste efterår, hvor det kom frem, at banken har oprettet millioner af falske konti til intetanende kunder for at opnå meget aggressive salgsmål.

Sagen kostede i oktober sidste år John Stumps stillingen som topchef, og i løbet af i år har Wells Fargo også indgået forlig med nogle af de ramte kunder.

Forsiden lige nu

Citatquiz: Hvem var det nu, der sagde hvad?

FinansWatch har samlet nogle af de mere farverige udtalelser fra direktørerne i landets finansvirksomheder og institutioner. Gæt, hvem der sagde hvad, gør det hurtigst muligt og få chancen for at få en iPad Mini.

Misser målstregen: DAB hænger på dyrt kriselån trods nyt aktiesalg

Et dyrt statslån fra finanskrisen hænger fortsat som en blyklods om anklerne på Danske Andelskassers Bank på trods af, at banken nu henter op til 113 mio. kr. ved salg af nye aktier. Det er andet år i træk, at banken misser sit mål om at betale lånet tilbage. Men direktøren er godt tilfreds.

Stor uenighed om firmaers kapitalmuligheder

Finanstilsynet og Den Europæiske Investeringsbank havde fredag inviteret til en konference om investeringsklimaet i Danmark. Her var der stor uenighed om, hvor let det er for mindre firmaer at lokke penge ud af banker og pensionskasser.

Seneste Pengeinstitutter

Relaterede

FinansWatch trial banner 14 dage.jpg

Seneste nyt

Finansjob

Se flere

Se flere