FinansWatch

Finsk forbrugsbank kræver over 1900 pct. i rente

Lånetilbud fra den finske forbrugslånsbank Ferratum sætter sindene i kog i Norge, hvor regeringen vil bandlyse lån med urimelige renter.

Selv om den norske regering vil sætte ind mod urimeligt høje renter i lånetilbud, er finske Ferratum alligevel begyndt at markedsføre lån med effektive årlige renter på over 1900 pct. Det skriver Dn.no.

Hvis en norsk forbruger således vil have et lån på 5000 kr. i 30 dage med det samme og ikke har nogen sikkerhed at stille, så sætter banken en årlig effektiv rente på 1915 pct. Det svarer til, at når lånet forfalder en måned senere, så skal man betale 6400 kr. til Ferratum.

"Det er netop sådan en udnyttelse af folk, vi vil stoppe med lovforslaget," udtaler justitsminister Per-Willy Amundsen fra det norske Fremskrittspartiet til avisen.

Forslaget fra regeringen indebærer blandt andet, at långivere har pligt til at afslå låneansøgninger fra personer uden tilstrækkelig betalingsevne, og at långiveren kan blive erstatningsansvarlig, hvis vedkommende bryder med den regel.

Hos banken oplyser business support manager i Ferratum Group, Emmi Kyykkä, at man i øjeblikket kigger på lovforslaget:

"Vi er klar over lovændringerne, som nu er sendt ud i høring, og vi arbejder nu med at vurdere konsekvenserne. Hvis det bliver nødvendigt med ændringer i vores forretningspraksis, når den nye lov kommer, vil vi justere forretningsaktiviteten i Norge for at følge loven," skriver hun til DN, hvor hun desuden påpeger, at hun ikke mener, at lånenes rente bør måles på en et-årig periode.

Politikere fortsætter kamp mod kviklån

Kviklånsudbyder får bøde for at overtræde markedsføringsloven

Forsiden lige nu

Medie: Rasmussen og Smith i magtkamp om Nykredit-løsning

Nykredits topchef, Michael Rasmussen, og Forenet Kredits formand, Nina Smith, har været uenige om, hvilken løsning der var den bedste for realkreditkoncernen, skriver Finans. Ifølge mediets oplysninger har Smith følt, at Rasmussen ikke bakkede helhjertet op om ejerforeningens ønske, hvilket Smith dog selv afviser.

Ringridning og brandmænd hitter hos sønderjysk forsikringsselskab

Sønderjysk Forsikring har en alternativ tilgang til sponsorater. Men det giver god mening, at selskabet hvert år for eksempel støtter en lang række ringriderfester og mange frivillige brandværn med køb af nyt udstyr, siger forsikringsselskabets markedsføringsansvarlig.

Seneste Pengeinstitutter

Relaterede

FinansWatch trial banner 14 dage.jpg

Seneste nyt

Finansjob

Se flere

Se flere