FinansWatch

Forretningsmand forlader bestyrelsespost efter hvidvask-afsløring

Kort efter afsløringen om opsigtsvækkende milliardstrømme gennem Danske Bank fik hvidvask-sagen de første konsekvenser. En af modtagerne af de mange penge har måttet forlade bestyrelsespost, skriver Berlingske Business.

Det gik ikke lang tid, efter at Berlingske Business og en række andre europæiske medier tidligere på ugen kunne afsløre, at adskillige milliarder er strømmet igennem Danske Bank fra regimet i Aserbajdsjan, til at sagen har fået konsekvenser.

Det skriver Berlingske Business selv torsdag.

Blot ni minutter efter hvidvask-afsløringen måtte en af modtagerne af de mange penge, den britisk-aserbajdsjanske forretningsmand Jovdat Gulijev, trække sig fra bestyrelsen i foreningen Anglo-Azerbaijani Society, der ifølge Berlingske Business er en britisk lobbyorganisation, som blandt andet har til formål at styrke forholdet mellem Storbritannien og Aserbajdsjan.

"Hr. Jovdat Gulijev er trådt ud af foreningen. Han har skriftligt erklæret, at han ikke har tilført midler til foreningen Anglo-Azerbaijani Society," lyder det i en skriftlig udtalelse fra foreningens formand, den britiske politiker Lord German, ifølge avisen.

Som Berlingske Business skrev tidligere på ugen, har Danske Bank været misbrugt til at flytte milliarder fra selskaber med tæt forbindelse til regeringen i Aserbajdsjan til blandt andre en præsidentkandidat i et EU-land, en tysk politiker og valgobservatør, et italiensk medlem af Europarådet og ægtefællen til den øverste chef i FN-organisationen UNESCO.

Forsiden lige nu

Medie: Rasmussen og Smith i magtkamp om Nykredit-løsning

Nykredits topchef, Michael Rasmussen, og Forenet Kredits formand, Nina Smith, har været uenige om, hvilken løsning der var den bedste for realkreditkoncernen, skriver Finans. Ifølge mediets oplysninger har Smith følt, at Rasmussen ikke bakkede helhjertet op om ejerforeningens ønske, hvilket Smith dog selv afviser.

Ringridning og brandmænd hitter hos sønderjysk forsikringsselskab

Sønderjysk Forsikring har en alternativ tilgang til sponsorater. Men det giver god mening, at selskabet hvert år for eksempel støtter en lang række ringriderfester og mange frivillige brandværn med køb af nyt udstyr, siger forsikringsselskabets markedsføringsansvarlig.

Seneste Pengeinstitutter

Relaterede

FinansWatch trial banner 14 dage.jpg

Seneste nyt

Finansjob

Se flere

Se flere