FinansWatch

Banker opkræver betaling for valg af anden realkreditudlåner

Kunder i en række banker skal betale et ekstragebyr, hvis de ønsker at bruge en anden realkreditudlåner end den, som banken samarbejder med, viser stikprøver foretaget af Berlingske Business.

Lån & Spar Bank tager 4.000 kr. i ekstra gebyr, hvis en boligkunde ikke ønsker et lån fra Totalkredit.

Hvis en kunde ønsker at benytte en anden realkreditudlåner end den, som banken samarbejder med, så koster det op til 4.000 kr. i ekstragebyr. Det viser en håndfuld stikprøver foretaget af Berlingske Business.

Blandt andre Lån & Spar Bank og Jyske Bank opkræver et ekstra gebyr på op til 4.000 kr. for at lade en bankkunde selv vælge, hvor realkreditlånet skal optages.

Ifølge boligøkonom Mikkel Høegh fra Jyske Banks BRF Kredit tager Jyske Bank 3.500 kr. for at kunden optager sit lån et andet sted.

"Der er et stykke arbejde, som skal udføres ude i afdelingen – man skal blandt andet ringe til det andet institut og udveksle dokumenter. Det er alt andet lige lidt mere besværligt, idet man ikke bare lige kan trække de nødvendige dokumenter ud af sit eget system," siger han til Berlingske Business.

I Nordea og Danske Bank koster det ikke ekstra at benytte et andet realkreditinstitut, mens Sydbank ikke har svaret.

Forsiden lige nu

Nordeas tur gennem sølet gør ondt i hjertet på afgående storkundeboss

I mange år har Jørgen Høholt været manden, som landets største virksomheder ringede til, når de havde et problem, der skulle løses. Men efter knap fire årtier i Nordea siger bankens storkundechef og direktionsmedlem farvel. Set i bakspejlet har en for tung intern agenda kostet på kundetilfredsheden, og det smerter, fortæller han.

Avis: Advokathus må træde ud af OW-sagen

Advokathuset Bruun & Hjejle udtræder af sagen mod den tidligere daglige ledelse i OW Bunker pga. inhabilitet ifølge dagbladet Børsen. ATP bekræfter oplysningerne over for ShippingWatch.

Seneste Pengeinstitutter

Relaterede

FinansWatch trial banner 14 dage.jpg

Seneste nyt

Finansjob

Se flere

Se flere