FinansWatch

Shippingbanks dårlige lån piner tyske delstater

Det offentlige selskab, der overtog de dårlige udlån til shipping fra HSH Nordbank og var en del af redningsplanen af banken, måtte nedskrive betydeligt sidste år.

Det første år for HSH Portfoliomanagement AÖR, der i sommeren 2016 overtog de dårlige shippinglån fra den tyske bank HSH Nordbank, har været hårdt, viser regnskabet for 2016 ifølge IHS Fairplay.

Selskabet, der er ejet af delstaterne Hamborg og Schleswig-Holstein, fik et underskud på 505 mio. euro og måtte nedskrive betydeligt med 470 mio. euro på den hårdpressede portefølje på 4,1 mia. euro, som AÖR overtog fra HSH Nordbank i sommeren 2016 som en del af redningsplanen og privatiseringen af den tyske bank, der skal være endeligt gennemført inden udgangen af februar 2018.

"Det negative resultat må ses i kontekst af den fortsatte krise for shippingmarkedet og engangsomkostninger for at etablere HSH Portfoliomanagement AÖR," siger Ulriker Helfer, der er bestyrelsesmedlem og kommer fra DVB Bank, ifølge IHS Fairplay.

AÖR købte porteføljen af dårlige lån for 2,4 mia. euro. Det er især udviklingen på containermarkedet i anden halvdel af 2016, der har trukket tænder ud, da 62 pct. af porteføljen på i alt 251 er containerskibe. Herefter følger 18 pct. tankskibe og 10 pct. tørlast og multipurpose.

I marts var antallet af skibe i porteføljen nede på 243 skibe, skriver mediet.

Denne artikel er leveret af vores søstersite ShippingWatch.

Forsiden lige nu

Citatquiz: Hvem var det nu, der sagde hvad?

FinansWatch har samlet nogle af de mere farverige udtalelser fra direktørerne i landets finansvirksomheder og institutioner. Gæt, hvem der sagde hvad, gør det hurtigst muligt og få chancen for at få en iPad Mini.

Misser målstregen: DAB hænger på dyrt kriselån trods nyt aktiesalg

Et dyrt statslån fra finanskrisen hænger fortsat som en blyklods om anklerne på Danske Andelskassers Bank på trods af, at banken nu henter op til 113 mio. kr. ved salg af nye aktier. Det er andet år i træk, at banken misser sit mål om at betale lånet tilbage. Men direktøren er godt tilfreds.

Stor uenighed om firmaers kapitalmuligheder

Finanstilsynet og Den Europæiske Investeringsbank havde fredag inviteret til en konference om investeringsklimaet i Danmark. Her var der stor uenighed om, hvor let det er for mindre firmaer at lokke penge ud af banker og pensionskasser.

Seneste Pengeinstitutter

Relaterede

FinansWatch trial banner 14 dage.jpg

Seneste nyt

Finansjob

Se flere

Se flere