FinansWatch

Tilsyn gentager udbytte-advarsel til bankerne

Ifølge Finanstilsynet skal bankerne fortsat være påpasselige med at skrue op for udbyttebetalingerne aktionærerne efter store overskud.

Niels Storm Stenbæk, cheføkonom i Finanstilsynet.

Et stort overskud hos de danske banker har øget aktionærernes udbyttebetalinger. Denne tendens møder som flere gange før kritik hos Finanstilsynet.

Det skriver Finans.

Kritikken kommer i halen på en rapport fra Finanstilsynet, som viser en stigning på 40 pct. i bankernes overskud fra 2015 til 2016. Bankerne skal sikre, at der er kapital nok, hvis der skulle komme en ny finanskrise, mener tilsynet.

"Vores budskab til bankerne er, at de skal holde lidt igen og passe på med hvilke forventninger, de skaber til udbyttebetalingen. Der er ingen tvivl om, at bankerne har styrket deres kapitalposition igennem de seneste år, men vi opfordrer dem stærkt til at have en solid egenkapital. Der vil komme en ny finanskrise på et tidspunkt, og der gælder det om at have kapital nok," siger Finanstilsynets cheføkonom Niels Storm Stenbæk til Finans.

Hos bankernes interesseorganisation, Finans Danmark, deler man ikke kritikken fra Finanstilsynet. Ifølge Niels Arne Dam, cheføkonom og underdirektør i Finans Danmark, har bankerne levet op til de krav om polstring, som er blevet udstukket af tilsynet.

Forsiden lige nu

Citatquiz: Hvem var det nu, der sagde hvad?

FinansWatch har samlet nogle af de mere farverige udtalelser fra direktørerne i landets finansvirksomheder og institutioner. Gæt, hvem der sagde hvad, gør det hurtigst muligt og få chancen for at få en iPad Mini.

Misser målstregen: DAB hænger på dyrt kriselån trods nyt aktiesalg

Et dyrt statslån fra finanskrisen hænger fortsat som en blyklods om anklerne på Danske Andelskassers Bank på trods af, at banken nu henter op til 113 mio. kr. ved salg af nye aktier. Det er andet år i træk, at banken misser sit mål om at betale lånet tilbage. Men direktøren er godt tilfreds.

Stor uenighed om firmaers kapitalmuligheder

Finanstilsynet og Den Europæiske Investeringsbank havde fredag inviteret til en konference om investeringsklimaet i Danmark. Her var der stor uenighed om, hvor let det er for mindre firmaer at lokke penge ud af banker og pensionskasser.

Seneste Pengeinstitutter

Relaterede

FinansWatch trial banner 14 dage.jpg

Seneste nyt

Finansjob

Se flere

Se flere