FinansWatch

Wells Fargo skal undersøges for fusk med forsikringer

Efter det blev afsløret, at den amerikanske storbank har fusket med bilforsikringer, indleder tilsynsmyndigheden i Californien en undersøgelse af både banken og forsikringsselskabet National General Insurance.

Endnu en skandale er ved at udfolde sig hos den amerikanske bank Wells Fargo.

I sidste uge kom det nemlig frem, at banken gennem flere år har fusket med bilforsikringer.

Det har fået tilsynsmyndigheden i Californien til at indlede en undersøgelse af både Wells Fargo og forsikringsselskabet National General Insurance, som har været involveret fuskeriet.

Det skriver nyhedsbureauet Reuters.

Den nye sag handler om, at Wells Fargo har opkrævet penge for bilforsikringer hos kunder, som optog billån, men uden at have bedt om en forsikring.

Reuters skriver, at banken blev opmærksom på problemet for omkring et år siden pga. et usædvanligt højt antal kundeklager vedr. bilforsikringer.

Wells Fargo har indtil videre meddelt, at man er parat til at refundere 80 mio. dollar (ca. 500 mio. kr.) til 570.000 kunder, som fejlagtigt er blevet opkrævet forsikringsbetaling fra 2012-2017.

Sagen lander kort tid efter, det kom frem, at banken i årevis har åbnet kreditkonti til kunder, som ikke har bedt om det, men som banken har krævet gebyrer af.

I maj skrev Reuters, at banken havde oprettet 2,1 millioner konti til intetanende kunder. Det tal udfordrede de sure kunders advokater dog. De mener, at der kan være tale om op mod 3,5 millioner konti.

Amerikansk bankskandale kan være større end antaget

Wells Fargo kradser flere millioner ind fra topchef efter skandale

Forsiden lige nu

Analysehus ser stor spredning i pensionskassers afkast i år

Ifølge analysehuset Morningstar har der blandt pensionskasser været stor spredning mellem top og bund målt på afkast i år, skriver Berlingske Business. Mens SEB og AP Pension ligger godt, har Skandia været udfordret af svingende dollarkurs.

Seneste Pengeinstitutter

Relaterede

FinansWatch trial banner 14 dage.jpg

Seneste nyt

Finansjob

Se flere

Se flere