FinansWatch

Bestyrelse fjerner topchefs bonus efter sag om hvidvask

Topchefen og flere andre i den øverste ledelse i Commonwealth Bank of Australia har fået fjernet flere af de kortsigtede bonusser for at dele et ansvar for sagens skade på bankens omdømme.

Tirsdag har bestyrelsen i den australske bank, Commonwealth Bank of Australia, reageret på en stor sag om tusindvis af overtrædelser af den lokale lov mod hvidvask og terrorfinansiering, som internationale finansmedier har kunnet fortælle om i de seneste dage.

Bankens administrerende direktør Ian Narev har sammen med andre i den øverste ledelse fået fjernet flere kortsigtede bonusser for først halvår af 2017 samt fået skåret 20 pct. af deres lønninger for 2018. Ifølge bestyrelsen sker det på baggrund af et delt ansvar blandt den øverste ledelse for den store sag, der har skadet bankens omdømme.

"For at nå denne konklusion var bestyrelsens overordnede overvejelse et kollektivt ansvar for koncernens overordnede omdømme fra den øverste ledelse," siger formand Catherine Livingstone ifølge Reuters.

Sagen, hvor banken er anklaget om at overtræde hvidvaskloven i hele 53.700 tilfælde, kan ende med en bøde af en vis størrelse. Analytikere i Australien vurderer, at bøden kan ende på hele 109,7 mia. kr.

Årsagen er ifølge Commonwealth Bank of Australia en softwarefejl, der angiveligt blev rettet en måned efter de blev opmærksomme på problemet.

Forsiden lige nu

Citatquiz: Hvem var det nu, der sagde hvad?

FinansWatch har samlet nogle af de mere farverige udtalelser fra direktørerne i landets finansvirksomheder og institutioner. Gæt, hvem der sagde hvad, gør det hurtigst muligt og få chancen for at få en iPad Mini.

Misser målstregen: DAB hænger på dyrt kriselån trods nyt aktiesalg

Et dyrt statslån fra finanskrisen hænger fortsat som en blyklods om anklerne på Danske Andelskassers Bank på trods af, at banken nu henter op til 113 mio. kr. ved salg af nye aktier. Det er andet år i træk, at banken misser sit mål om at betale lånet tilbage. Men direktøren er godt tilfreds.

Stor uenighed om firmaers kapitalmuligheder

Finanstilsynet og Den Europæiske Investeringsbank havde fredag inviteret til en konference om investeringsklimaet i Danmark. Her var der stor uenighed om, hvor let det er for mindre firmaer at lokke penge ud af banker og pensionskasser.

Seneste Pengeinstitutter

Relaterede

FinansWatch trial banner 14 dage.jpg

Seneste nyt

Finansjob

Se flere

Se flere