FinansWatch

Bank giver softwarefejl skylden for tusindvis af lovovertrædelser

Ikke mindre end 53.700 overtrædelser af en lokal lov mod hvidvask og terrorfinansiering har fået de australske tilsynsmyndigheder til at sagsøge en af landets storbanker. Banken peger på en softwarefejl som årsag i sagen, der kan ende med at koste en betydelig milliardbøde.

Den største aktør inden for boliglån i Australien, Commonwealth Bank of Australia, blev torsdag sagsøgt af landets finanstilsyn, Austrac, for at have overtrådt den lokale lov mod hvidvask og terrorfinansiering i hele 53.700 tilfælde. Nu forklarer banken sig i sagen, der kan ende med en bøde i milliardklassen, ved at pege på en softwarefejl som årsag, skriver Reuters.

Ifølge CBA har en softwarefejl gjort, at en række hæveautomater ikke har givet såkaldte "threshold transaction reports (TTR)," som kunne have alarmeret om mistænkelig aktivitet. Konkret drejer det sig om manglende indrapportering af tvivlsomme transaktioner for 77 mio. australske dollar eller 385 mio. kr. til myndighederne. Fejlen blev rettet tilbage i september 2015.

”Inden for en måned efter at have opdaget fejlen, meddelte vi Austrac og leverede de manglende TTR og rettede kodefejlen. Langt de fleste rapporteringsfejl, der påstås i kravet (ca. 53.000) relaterer sig specifikt til denne kodningsfejl,” skriver den australske bank mandag i en udtalelse ifølge Reuters.

De lokale tilsynsmyndigheder i Australien vurderer, at banken kan se frem til en bøde i omegnen af 22 mia. australske dollars, eller hvad der svarer til 109,7 mia. kr. Flere af bankens store investeringskunder har udtrykt stor bekymring over sagens størrelse.

Australsk bank beskyldt for tusindvis af hvidvaskovertrædelser

Danmark får smæk i ny hvidvask-rapport

Forsiden lige nu

Citatquiz: Hvem var det nu, der sagde hvad?

FinansWatch har samlet nogle af de mere farverige udtalelser fra direktørerne i landets finansvirksomheder og institutioner. Gæt, hvem der sagde hvad, gør det hurtigst muligt og få chancen for at få en iPad Mini.

Misser målstregen: DAB hænger på dyrt kriselån trods nyt aktiesalg

Et dyrt statslån fra finanskrisen hænger fortsat som en blyklods om anklerne på Danske Andelskassers Bank på trods af, at banken nu henter op til 113 mio. kr. ved salg af nye aktier. Det er andet år i træk, at banken misser sit mål om at betale lånet tilbage. Men direktøren er godt tilfreds.

Stor uenighed om firmaers kapitalmuligheder

Finanstilsynet og Den Europæiske Investeringsbank havde fredag inviteret til en konference om investeringsklimaet i Danmark. Her var der stor uenighed om, hvor let det er for mindre firmaer at lokke penge ud af banker og pensionskasser.

Seneste Pengeinstitutter

Relaterede

FinansWatch trial banner 14 dage.jpg

Seneste nyt

Finansjob

Se flere

Se flere