FinansWatch

Landbrugsdom giver bankbosser hovedpine

En dom i Vestre Landsret betyder, at bankerne må ændre praksis i forhold til at tage pant på i landbrugskundernes EU-støtte.

Claus E. Petersen, adm. direktør i Den Jyske Sparekasse.

Hvis bankerne ikke skal miste sikkerheden i EU's arealstøtte til bankernes landbrugskunder, skal de ændre praksis. For indtil nu er denne type pantsætning blevet registreret hos Landbrugs- og Fiskeristyrelsen, men Vestre Landsret har nu afgjort, at pantsætningen skal tinglyses. Det skriver Børsen.

Ifølge Claus E. Petersen, adm. direktør i Den Jyske Sparekasse, som har 22 pct. af bankens udlån i landbrug, vil det betyde tinglysningsafgifter og besvær for bankerne. Det vil få konsekvenser for kunderne.

"Det beklager jeg selvfølgelig i allerhøjeste grad, men vores kreditgivninger er baserede på vores kreditvurderinger, og de sikkerheder, vi har," siger Claus E. Petersen til Børsen.

Også Kim Mouritsen, kreditdirektør i Sparekassen Vedsyssel, peger på, at den nye praksis vil betyde øgede omkostninger for landbrugskunderne, da tinglysningsafgiften ender her. Han kalder dommen overraskende.

Landbrugets andel af bankernes tab er fordoblet på et år

Landbrugsbank har tabt 2,7 milliarder siden krisen

Forsiden lige nu

Analysehus ser stor spredning i pensionskassers afkast i år

Ifølge analysehuset Morningstar har der blandt pensionskasser været stor spredning mellem top og bund målt på afkast i år, skriver Berlingske Business. Mens SEB og AP Pension ligger godt, har Skandia været udfordret af svingende dollarkurs.

Seneste Pengeinstitutter

Relaterede

FinansWatch trial banner 14 dage.jpg

Seneste nyt

Finansjob

Se flere

Se flere