FinansWatch

Landbrugets andel af bankernes tab er fordoblet på et år

Dansk landbrug tegnede sig i 2016 for små 40 pct. af de tab, som bankerne måtte realisere på erhvervsudlån, skriver Finans.

Dansk landbrug fylder stadig mere, når det gælder tab hos bankerne. Hele 38 pct. af de tab, som bankerne måtte realisere på erhvervsudlån i 2016, kom fra landbruget. Det er mere end en fordobling på et år og skal samtidig ses i forhold til, at sektoren blot står for 6,8 pct. af bankernes erhvervsudlån.

Det skriver Finans på baggrund af nye opgørelser fra Finanstilsynet.

Udviklingen sker samtidig med at andre sektorer i udbredt grad har lagt krisen bag sig. Samlet faldt bankernes tab på erhvervsudlån således med 31 pct. i 2016 til det laveste niveau i ti år. Men når det gælder landbruget er bankernes tab vokset 58 pct.

"Landbrugets samlede gæld har stort set ikke ændret sig under krisen. Til gengæld er ejendomspriserne på landbrug faldet ganske markant (40 pct., red.), og driftsindtjeningen er forblevet lav helt frem til 2016. Derfor fylder sektoren stadig meget i bankernes nedskrivninger og tab," forklarer afdelingsdirektør Michael Haahr Andersen, Jyske Bank, til Finans om tallene.

Forsiden lige nu

Citatquiz: Hvem var det nu, der sagde hvad?

FinansWatch har samlet nogle af de mere farverige udtalelser fra direktørerne i landets finansvirksomheder og institutioner. Gæt, hvem der sagde hvad, gør det hurtigst muligt og få chancen for at få en iPad Mini.

Misser målstregen: DAB hænger på dyrt kriselån trods nyt aktiesalg

Et dyrt statslån fra finanskrisen hænger fortsat som en blyklods om anklerne på Danske Andelskassers Bank på trods af, at banken nu henter op til 113 mio. kr. ved salg af nye aktier. Det er andet år i træk, at banken misser sit mål om at betale lånet tilbage. Men direktøren er godt tilfreds.

Stor uenighed om firmaers kapitalmuligheder

Finanstilsynet og Den Europæiske Investeringsbank havde fredag inviteret til en konference om investeringsklimaet i Danmark. Her var der stor uenighed om, hvor let det er for mindre firmaer at lokke penge ud af banker og pensionskasser.

Seneste Pengeinstitutter

Relaterede

FinansWatch trial banner 14 dage.jpg

Seneste nyt

Finansjob

Se flere

Se flere