FinansWatch

Rangvid: Italienske bankers afvikling bekymrer

Der er både positive og mindre positive elementer i EU's bankunion. Det skriver Jesper Rangvid i kronik i forbindelse med regeringens undersøgelse om fordele og ulemper ved en dansk deltagelse i Bankunionen.

Jesper Rangvid.

Inden de danske politikere siger ja til at komme med i den europæiske bankunion, bør de skæve til afviklingen af to italienske banker. Det påpeger professor på CBS Jesper Rangvid i en kronik i Børsen. For regningen for redningen af de to italienske banker Veneto Banca og Banca Populare di Vicenca blev delvist sendt til staten i Italien.

"Med afviklingen af de to italienske banker i erindring kan det desværre ikke konkluderes, at afvikling af banker i Bankunionen nødvendigvis vil ske på samme hensigtsmæssige måde, som vi har praktiseret i Danmark," skriver Jesper Rangvid i en kronik i Børsen.

Han ser dog også positive elementer i Bankunionen. Et af eksemplerne er afviklingen af den spanske bank Banco Populare, hvor omkostningerne blev sendt videre til bankens aktionærer. Staten blev derimod ikke ramt økonomisk.

I efteråret 2019 forventer regeringen at tage stilling til Danmarks deltagelse i EU's bankunion. Det sker på baggrund af en rapport, som er ved at blive udarbejdet af samme gruppe embedsmænd, som også stod bag en lignende rapport i 2015. Denne gang vil der også blive inddraget ”eksterne eksperter og relevante organisationer”, hvilket professoren roser i kronikken.

Italiensk bankredning dæmper svensk appetit på bankunion

Fakta: Sådan fungerer EU's bankunion

Forsiden lige nu

Citatquiz: Hvem var det nu, der sagde hvad?

FinansWatch har samlet nogle af de mere farverige udtalelser fra direktørerne i landets finansvirksomheder og institutioner. Gæt, hvem der sagde hvad, gør det hurtigst muligt og få chancen for at få en iPad Mini.

Misser målstregen: DAB hænger på dyrt kriselån trods nyt aktiesalg

Et dyrt statslån fra finanskrisen hænger fortsat som en blyklods om anklerne på Danske Andelskassers Bank på trods af, at banken nu henter op til 113 mio. kr. ved salg af nye aktier. Det er andet år i træk, at banken misser sit mål om at betale lånet tilbage. Men direktøren er godt tilfreds.

Stor uenighed om firmaers kapitalmuligheder

Finanstilsynet og Den Europæiske Investeringsbank havde fredag inviteret til en konference om investeringsklimaet i Danmark. Her var der stor uenighed om, hvor let det er for mindre firmaer at lokke penge ud af banker og pensionskasser.

Seneste Pengeinstitutter

Relaterede

FinansWatch trial banner 14 dage.jpg

Seneste nyt

Finansjob

Se flere

Se flere