FinansWatch

Markant forskel på bankernes boliglån

Der er stor forskel på, hvilke rentesatser de enkelte banker kan tilbyde deres kunder. Det skyldes, at bankerne i stigende grad fastsætter forskellige rentesatser på baggrund af kreditvurderinger, skriver nyhedsmediet Finans.

Der er forskel på folks økonomiske formåen, og det viser sig i stigende grad i de renter, som bankerne tilbyder kunder, der ønsker et boliglån.

Det skriver nyhedsmediet Finans på baggrund af en undersøgelse foretaget af prisportalen Mybanker, der har sammenlignet de højeste og laveste ydelser på et 20-årigt boliglån på 300.000 kr. i de danske banker.

Her viser det sig, at Dronninglund Sparekasse er både den billigste og dyreste bank på området. Den laveste ydelse banken kan tilbyde er 1666 kr. om måneden, mens den højeste ydelse er 3545. kr.

"Rentespændene hos bankerne viser, hvor vigtigt det er, at man forhandler om sin rente. Tager man blot en rente for givet, kan man risikere at betale unødigt meget for sit lån. Derfor er det også vigtigt altid at indhente flere tilbud, da man ikke nødvendigvis får det billigste lån i den bank, der har den laveste fra rente," siger direktør i Mybanker, Morten Westergaard, til Finans.

Forsiden lige nu

Analysehus ser stor spredning i pensionskassers afkast i år

Ifølge analysehuset Morningstar har der blandt pensionskasser været stor spredning mellem top og bund målt på afkast i år, skriver Berlingske Business. Mens SEB og AP Pension ligger godt, har Skandia været udfordret af svingende dollarkurs.

Seneste Pengeinstitutter

Relaterede

FinansWatch trial banner 14 dage.jpg

Seneste nyt

Finansjob

Se flere

Se flere