FinansWatch

Fransk storbank skovler penge ind på danske leasingbiler

Den franske bank Société Générale har tjent gode penge på, at man i 2003 købte dansk leasingselskab.

På fire år har den franske storbank Société Générale fået 900 mio. kr. i udbytter fra ejerskabet af det danske leasingselskab ALD Automotives, som banken købte i 2003. Det skriver Børsen.

Med 19.000 firmabiler og en omsætning sidste år på 1,7 mia. kr. er selskabet blandt de største leasingaktører i Danmark sammen med Danske Banks Nordania Leasing og Leaseplan, hvor pensionskæmpen ATP er blandt aktionærerne.

Nordania tjente sidste år 215 mio. kr. her ser man fortsatfremgang, og adm. direktør Henrik Bech-Hansen forventer, at det økonomiske opsving vil øge investeringer fra virksomhederne.

"Erhvervslivet ser positivt på fremtiden, og så investeres der typisk mere. Her er der flere, der benytter leasing og indser, at der er mange fordele forbundet med det. Det er en investeringsform, der bliver mere udbredt og får større anerkendelse," siger han til Børsen.

Fintech-iværksættere jagter danske banker til ny leasingplatform

Lokalbank satser på utraditionel leasing for at score større gevinst

Forsiden lige nu

Analysehus ser stor spredning i pensionskassers afkast i år

Ifølge analysehuset Morningstar har der blandt pensionskasser været stor spredning mellem top og bund målt på afkast i år, skriver Berlingske Business. Mens SEB og AP Pension ligger godt, har Skandia været udfordret af svingende dollarkurs.

Seneste Pengeinstitutter

Relaterede

FinansWatch trial banner 14 dage.jpg

Seneste nyt

Finansjob

Se flere

Se flere