FinansWatch

Bagland kritiserer Nykredit for håndtering af bankopkøb

Flere repræsentantskabsmedlemmer retter heftig kritik mod Nykredit, efter at koncernen har givet tilsagn om at investere en større formue i Vestjysk Bank.

Nykredit får drøje hugs fra sit bagland af forløbet om at investere et trecifret millionbeløb i Vestjysk Bank, skriver Berlingske Business.

Den 18. maj sendte Nykredit en mail rund til repræsentantskabet, som afviste, at Nykredit skulle have plane om at købe en bank. Alligevel gik Nykredit ud mandag og meddelte omverdenen, at man stod bag en større anstrengelse om at finde investorer, som ville være med til at købe banken. Selv har Nykredit givet tilsagn om at investere op mod 178 mio. kr.

"Bestyrelsen med Nina Smith i front vildleder repræsentant­skabet. Man kan ikke 18. maj meddele, at der ikke er planer om at opkøbe en bank, og så 12. juni alligevel indgå i et opkøb af Vestjysk Bank, Jeg mener, det er et groft svigt af den tillid, man som repræsentantskab skal kunne have til sin bestyrelse og formand," siger Bo Grønvall Christensen, som er medlem af Nykredits repræsentantskab, Forenet Kredit, til Berlingske Business.

Koncerndirektør Kim Duus afviser over for avisen, at Nykredit har vildledt repræsentantskabet, fordi koncernen kun investerer i en del af en bank.

Læs Finanswatch's dækning af bankopkøbet her:

Jysk bankdirektør ranker ryggen efter ny aftale med investorgruppe

Kristian Jensen: Salg redder Vestjysk Bank i sidste øjeblik

Ministers hurtige afklaring af dansk særregel har taget et halvt år

Vestjysk Bank dratter i hullet fra handelsstart efter købstilbud

Den stilfærdige redningsmand af to mishandlede banker

Derfor er Danmarks niendestørste bank kun 151 mio. kr. værd

Staten vil sælge aktier i Vestjysk Bank til otte tunge investorer

Forsiden lige nu

Citatquiz: Hvem var det nu, der sagde hvad?

FinansWatch har samlet nogle af de mere farverige udtalelser fra direktørerne i landets finansvirksomheder og institutioner. Gæt, hvem der sagde hvad, gør det hurtigst muligt og få chancen for at få en iPad Mini.

Misser målstregen: DAB hænger på dyrt kriselån trods nyt aktiesalg

Et dyrt statslån fra finanskrisen hænger fortsat som en blyklods om anklerne på Danske Andelskassers Bank på trods af, at banken nu henter op til 113 mio. kr. ved salg af nye aktier. Det er andet år i træk, at banken misser sit mål om at betale lånet tilbage. Men direktøren er godt tilfreds.

Stor uenighed om firmaers kapitalmuligheder

Finanstilsynet og Den Europæiske Investeringsbank havde fredag inviteret til en konference om investeringsklimaet i Danmark. Her var der stor uenighed om, hvor let det er for mindre firmaer at lokke penge ud af banker og pensionskasser.

Seneste Pengeinstitutter

Relaterede

FinansWatch trial banner 14 dage.jpg

Seneste nyt

Finansjob

Se flere

Se flere