• Forside
  • Pengeinstitutter
  • Forsikring
  • Pension
  • Realkredit
  • FW Insight
  • Log ind
ANNONCE

Forbrugerrådet efterlyser politisk handling til bedre rådgivning fra banker

En ny undersøgelse viser, at banker i stor stil flytter kundernes investeringer med, når de skifter bank, uden at det giver andet end en regning til banken. Forbrugerrådet efterlyser politisk handling. Det skriver Berlingske Business.

Seniorøkonom Troels Holmberg fra Forbrugerrådet Tænk.

Forbrugerrådet efterlyser politisk handling, der skal være med til at sikre, at bankerne rådgiver i kundens interesse frem for bankens. Det skriver Berlingske Business.

Et forskningsprojekt, som blandt andre professor i finansiering Jesper Rangvid fra Copenhagen Business School står bag, viser, at seks af største danske banker i stor stil har fået nye kunder til at omlægge investeringsforeninger i forbindelse med bankskifte, uden at kunderne har givet kunderne andet end en regning for handelsomkostninger.

”Desværre er det ikke nogen overraskelse, når man har arbejdet med det her område i lang tid, men det er godt, at vi nu får endnu bedre dokumentation for de problemer, der er med bankernes investeringsrådgivning,” siger seniorøkonom Troels Holmberg fra Forbrugerrådet Tænk til Berlingske Business.

Brancheforeningen Finans Danmark peger på, at der er nye investorbeskyttelsesregler på vej i form af Mifid II, men siger Anders Klinkby, direktør for investering og opsparing i Finans Danmark, mener at det er fornuftigt at se, hvordan de nye regler virker først, inden man ser, om det er behov for at gøre noget yderligere.

Ny forskning: Bankers råd om investering koster kunderne dyrt

Modtag nyhedsbreve fra FinansWatch gratis
Mest læste Pengeinstitutter

Nordea: Flytning vil skabe under 100 job

Det vil skabes få nye job, hvis Nordea flytter sit hovedkvarter til Danmark. Det skriver Børsen. Professor frygter, at Nordea kun vil bringe systemisk risiko med til Danmark. (Opdateret)

Realkreditten tjente langt mere i 2016

Realkreditinstitutternes indtjening steg markant i det forgangne år, viser ny rapport fra Finanstilsynet. Det var et resultat af stigende kursreguleringer og bidragsindtægter samt faldende nedskrivninger.

Forsiden lige nu

Realkreditten tjente langt mere i 2016

Realkreditinstitutternes indtjening steg markant i det forgangne år, viser ny rapport fra Finanstilsynet. Det var et resultat af stigende kursreguleringer og bidragsindtægter samt faldende nedskrivninger.

Sådan kan virksomheder låne milliarder gratis

GN Store Nord har gennemført et obligationssalg, som ikke alene giver selskabet et lån på knap 1,7 mia. kr. i fem år til en rente på nul, men som også betyder, at medicoselskabet måske helt slipper for at tilbagebetale lånet. Hemmeligheden bag den gode handel er en såkaldt konvertibel obligation.

ANNONCE


Modtag nyhedsbreve fra FinansWatch gratis

Vilkår
Redaktør

David Bentow

db@finanswatch.dk

Tlf.: 3330 8382

Ansv. chefredaktør

Anders Heering

Udgiver

JP/Politikens Hus A/S
Annoncering og salg

Abonnement

Lars Bräuner

finanswatch@infowatch.dk

Tlf.: 7077 7449

Annoncering

Hanne Slot

hanne@infowatch.dk

Tlf.: 7171 7428

Tlf.: 4021 0166

Job

Therese Warpe Jensen

therese@infowatch.dk

Tlf.: 7171 7420

Tlf.: 3113 0538

Abonnement

Prøv FinansWatch gratis eller få tilbud på et abonnement, der passer til lige netop dig eller din virksomhed. finanswatch@infowatch.dk

Tlf.: 7077 7449

 

Adresse

FinansWatch

St. Regnegade 12, 2. sal

1110 København K

Tlf.: 7077 7449