• Forside
  • Pengeinstitutter
  • Forsikring
  • Pension
  • Realkredit
  • FW Insight
  • Log ind
ANNONCE

Banker vinder på ny lov om kortgebyrer

Fremover vil forburgerne få større incitament til at bruge kreditkort i stedet for dankort, og det kan øge indtjeningen hos bankerne, skriver InsideBusiness.

Colourbox
Foto: Colourbox

Til januar betyder nye regler, at forretninger ikke længere kan vælte gebyrer ned over forbrugerne, når de bruger kreditkort i fysisk handel samt kredit- og debetkort på nettet. Det vil ikke alene være en fordel for forbrugerne, men også bankerne, skriver InsideBusiness.

I dag er Danmark et af få EU-lande, som ellers har gjort det muligt for forretninger at skyde gebyrer afsted med forbrugerne, når de har brugt kreditkort, hvilket i stedet har tilskyndet dem til at bruge det gebyrfrie dankort. Men med de nye regler, som er en del af et nyt betalingstjenestedirektiv fra EU (PSD2), bliver det fremover forretningerne, der betaler gebyret, når kunderne vælger kreditkortet.

Ifølge InsideBusiness vil det fremover bedst kunne betale sig for forbrugeren at vælge kreditkortet og få gratis kredit i 30-40 dage, og det glæder man sig over hos bankerne, som udsteder kreditkortene, da det kan give øget indtjening i pengeinstitutterne. Det fortæller Rasmus Poulsen, kortchef i Lokale Pengeinstitutter:

”Vi er som kortudstedere kun positive over for den nye lovgivning, der giver lige vilkår for forskellige kort. I og med at det bliver mere attraktivt at udstede kreditkort i Danmark, bliver det også mere interessant at være kortudsteder,” siger han om den nye lov, som har været i høring og forventes at træde i kraft i januar 2018.

Modtag nyhedsbreve fra FinansWatch gratis
Mest læste Pengeinstitutter

Direktør: Vi er måske lidt forsinkede med nedskrivningerne

Mens mange banker i første kvartal har vist markant faldende nedskrivninger på udlån, må Totalbankens direktør acceptere en lille stigning. Vi mærker de gode tider, men vi er måske lidt forsinkede i forhold til andre, siger direktøren.

Forsiden lige nu
ANNONCE


Modtag nyhedsbreve fra FinansWatch gratis

Vilkår
Redaktør

David Bentow

db@finanswatch.dk

Tlf.: 3330 8382

Ansv. chefredaktør

Anders Heering

Udgiver

JP/Politikens Hus A/S
Annoncering og salg

Abonnement

Lars Bräuner

finanswatch@infowatch.dk

Tlf.: 7077 7449

Annoncering

Hanne Slot

hanne@infowatch.dk

Tlf.: 7171 7428

Tlf.: 4021 0166

Job

Therese Warpe Jensen

therese@infowatch.dk

Tlf.: 7171 7420

Tlf.: 3113 0538

Abonnement

Prøv FinansWatch gratis eller få tilbud på et abonnement, der passer til lige netop dig eller din virksomhed. finanswatch@infowatch.dk

Tlf.: 7077 7449

 

Adresse

FinansWatch

St. Regnegade 12, 2. sal

1110 København K

Tlf.: 7077 7449