• Forside
  • Pengeinstitutter
  • Forsikring
  • Pension
  • Realkredit
  • FW Insight
  • Log ind
ANNONCE

Medie: Danske banker solgte it-selskab for en slik

Danske banker solgte i 2015 it-selskabet Bluegarden for 320 mio. kr. til amerikansk kapitalfond, som blot halvandet år senere scorede omkring halvanden mia. kr. på videresalg. Det skriver Finans.

Mogens Elsberg blev direktør for Bluegarden i november 2015

Da de danske banker i 2015 solgte it-selskabet Bluegarden, som har specialiseret sig i lønsystemer og er kendt under navnene Multiløn og Dataløn, til en amerikansk kapitalfond, var det til en langt lavere pris end den, som amerikanerne kort efter solgt selskabet videre for. Det skriver Finans.

Bankerne fik 320 mio. kr. for Bluegarden af den amerikanske kapitalfond Marlin Equity Partners i efteråret 2015, viser regnskabet for holdingselskabet bag opkøbet, skriver Finans. Men blot halvandet år senere fik amerikanerne ifølge mediets oplysninger omkring halvanden mia. kr., da den norske it-koncern Visma overtog Bluegarden. Købet er lige nu til godkendelse hos Konkurrencestyrelsen.

Bankerne havde ifølge Finans regnet med at få omkring 800 mio. kr. for Bluegarden, men det er uvist, hvad der førte til den lavere pris. Tidligere Nordea-chef Peter Lybecker stod som daværende bestyrelsesformand for Bluegarden for salget, men ønsker ikke at udtale sig til Finans.

Ifølge Finans kan en del af forklaringen på værdistigningen være, at Bluegarden i et nyt regnskab har tredoblet resultatet før afskrivninger og finansielle poster fra 56 mio. kr. til 159 mio. kr., ligesom omsætningen er steget.

Modtag nyhedsbreve fra FinansWatch gratis
Mest læste Pengeinstitutter

Direktør: Vi er måske lidt forsinkede med nedskrivningerne

Mens mange banker i første kvartal har vist markant faldende nedskrivninger på udlån, må Totalbankens direktør acceptere en lille stigning. Vi mærker de gode tider, men vi er måske lidt forsinkede i forhold til andre, siger direktøren.

Fælleskassen vokser men tjener mindre

Der var sidste år vækst i udlånet, men pres på kerneforretningen i Andelskassen Fælleskassen, der i 2016 måtte se indtægterne falde og udgifterne stige.

Nordea: Flytning vil skabe under 100 job

Det vil skabes få nye job, hvis Nordea flytter sit hovedkvarter til Danmark. Det skriver Børsen. Professor frygter, at Nordea kun vil bringe systemisk risiko med til Danmark. (Opdateret)

Forsiden lige nu

Basel-komité: Årevis til indførsel af skrappere kapitalkrav

Den magtfulde Basel-komité fastholder, at der skal indføres skrappere kapitalkrav til de store banker og realkreditudlånerne. Men siger nu, at det vil tage årevis, før reglerne bliver bindende, og at de i øvrigt formentlig bliver mere lempelige end hidtil frygtet.

Fælleskassen vokser men tjener mindre

Der var sidste år vækst i udlånet, men pres på kerneforretningen i Andelskassen Fælleskassen, der i 2016 måtte se indtægterne falde og udgifterne stige.

ANNONCE


Modtag nyhedsbreve fra FinansWatch gratis

Vilkår
Redaktør

David Bentow

db@finanswatch.dk

Tlf.: 3330 8382

Ansv. chefredaktør

Anders Heering

Udgiver

JP/Politikens Hus A/S
Annoncering og salg

Abonnement

Lars Bräuner

finanswatch@infowatch.dk

Tlf.: 7077 7449

Annoncering

Hanne Slot

hanne@infowatch.dk

Tlf.: 7171 7428

Tlf.: 4021 0166

Job

Therese Warpe Jensen

therese@infowatch.dk

Tlf.: 7171 7420

Tlf.: 3113 0538

Abonnement

Prøv FinansWatch gratis eller få tilbud på et abonnement, der passer til lige netop dig eller din virksomhed. finanswatch@infowatch.dk

Tlf.: 7077 7449

 

Adresse

FinansWatch

St. Regnegade 12, 2. sal

1110 København K

Tlf.: 7077 7449