• Forside
  • Pengeinstitutter
  • Forsikring
  • Pension
  • Realkredit
  • FW Insight
  • Log ind
ANNONCE

Medie: Nykredits børsnotering kan give billigere boliglån

Børsnoteringen af Nykredit kan forgylde den kundeejede forening, der ejer finanshuset, og give lavere priser på kundernes boliglån, skriver Finans.

Foto: Stine Bidstrup

Nykredit, der længe har planlagt en børsnotering for at få polstret finanserne, står med udsigt til at svømme i penge. Det kan komme kunderne til gode i form af lavere priser på deres boliglån, skriver Finans.

"Meget tyder på, at Nykredit ikke har behov for børsnoteringen for at opfylde kommende kapitalkrav. Det rejser spørgsmålet, hvad de nye penge skal bruges til. Der er basis for, at den model, som Nykredit kalder kundekroner, hvor der føres penge tilbage til kunderne, kan blive stærk," siger Jesper Rangvid, professor på CBS, til Finans.

90 procent af Nykredit er ejet af den kunde-ejede forening Foreningen Nykredit. Foreningen donerer hvert år penge til Nykredit, som realkreditkæmpen sender videre til kunderne i form af nedslag på bidragssatsen.

Kilder, som Finans har talt med, mener, at Foreningen Nykredit vil stå med en formue på 5-7 mia. kr. efter børsnoteringen. Det var egentlig meningen, at pengene fra børsnoteringen skulle gemmes, for at Nykredit er i stand til at leve op til de nye, strikse kapitalkrav. Det er dog ikke længere nødvendigt, fordi kravene er blevet udskudt, og fordi Nykredit har opbygget en betydelig finansiel stødpude på egen hånd.

Nykredit løfter bundlinje med 233 pct.

Nykredit-topchef vil skære omkostninger yderligere i 2017 og 2018

Modtag nyhedsbreve fra FinansWatch gratis
Mest læste Pengeinstitutter

Direktør: Vi er måske lidt forsinkede med nedskrivningerne

Mens mange banker i første kvartal har vist markant faldende nedskrivninger på udlån, må Totalbankens direktør acceptere en lille stigning. Vi mærker de gode tider, men vi er måske lidt forsinkede i forhold til andre, siger direktøren.

Forsiden lige nu
ANNONCE


Modtag nyhedsbreve fra FinansWatch gratis

Vilkår
Redaktør

David Bentow

db@finanswatch.dk

Tlf.: 3330 8382

Ansv. chefredaktør

Anders Heering

Udgiver

JP/Politikens Hus A/S
Annoncering og salg

Abonnement

Lars Bräuner

finanswatch@infowatch.dk

Tlf.: 7077 7449

Annoncering

Hanne Slot

hanne@infowatch.dk

Tlf.: 7171 7428

Tlf.: 4021 0166

Job

Therese Warpe Jensen

therese@infowatch.dk

Tlf.: 7171 7420

Tlf.: 3113 0538

Abonnement

Prøv FinansWatch gratis eller få tilbud på et abonnement, der passer til lige netop dig eller din virksomhed. finanswatch@infowatch.dk

Tlf.: 7077 7449

 

Adresse

FinansWatch

St. Regnegade 12, 2. sal

1110 København K

Tlf.: 7077 7449