• Forside
  • Pengeinstitutter
  • Forsikring
  • Pension
  • Realkredit
  • FW Insight
  • Log ind
ANNONCE

Tyske HSH Nordbank er vild efter dansk sol og vind

Erhvervsbanken HSH Nordbank ønsker at udvide massivt i Danmark inden for lån til sol- og vindparker, og banken har en særlig konkurrencefordel, mener dansk kunde. Det skriver Børsen.

Den tyske erhvervsbank HSH Nordbank retter søgeren mod nord og danske energiprojekter. Banken er klar til mere end en tidobling af sin danske forretning, som netop har rundet 750 mio. kr., efter at banken har lån til de første danske solparker. Det skriver Børsen.

"Vi fokuserer på lande med stabile rammebetingelser, og derfor er banken især aktiv i Nordeuropa, hvor der samtidig er mange erfarne projektudbydere. Vi har klart interesse i at vokse yderligere i Danmark og vil også gerne finansiere vindparker," siger HSH Nordbanks direktør for energifinansering, Lars Quandel til Børsen.

HSH Nordbank er primært ejet af de nordtyske delstater Slesvig-Holsten og Hamborg, hvor alternativ energi står højt på dagsorden. Den grønne offensiv kommer midt i en omstilling, hvor nye ejere skal tage over, mens der stadig er store tab i andre dele af banken og oprydning efter finanskrisen. HSH Nordbank har lånt ud til 240 projekter med samlede lån for omkring 37 mia. kr. inden for især vind- og solenergi, og dermed er erhvervsbanken ifølge Børsen blandt de store i Europa med Tyskland og Frankrig som de vigtigste markeder. HSH Nordbank har dog ikke planer om igen at åbne afdeling i Danmark som før finanskrisen.

European Energy, der står bag 86 sol- og vindprojekter, bruger ofte HSH Nordbank som bankforbindelse, og selskabets adm. direktør Knud-Erik Andersen, fortæller, at HSH Nordbank har fordel i at have erfaring med finansiering af sol og vind, og det gør sagsbehandlingen mere ligefrem.

Modtag nyhedsbreve fra FinansWatch gratis
Mest læste Pengeinstitutter

Direktør: Vi er måske lidt forsinkede med nedskrivningerne

Mens mange banker i første kvartal har vist markant faldende nedskrivninger på udlån, må Totalbankens direktør acceptere en lille stigning. Vi mærker de gode tider, men vi er måske lidt forsinkede i forhold til andre, siger direktøren.

Fælleskassen vokser men tjener mindre

Der var sidste år vækst i udlånet, men pres på kerneforretningen i Andelskassen Fælleskassen, der i 2016 måtte se indtægterne falde og udgifterne stige.

Forsiden lige nu

Basel-komité: Årevis til indførsel af skrappere kapitalkrav

Den magtfulde Basel-komité fastholder, at der skal indføres skrappere kapitalkrav til de store banker og realkreditudlånerne. Men siger nu, at det vil tage årevis, før reglerne bliver bindende, og at de i øvrigt formentlig bliver mere lempelige end hidtil frygtet.

Fælleskassen vokser men tjener mindre

Der var sidste år vækst i udlånet, men pres på kerneforretningen i Andelskassen Fælleskassen, der i 2016 måtte se indtægterne falde og udgifterne stige.

ANNONCE


Modtag nyhedsbreve fra FinansWatch gratis

Vilkår
Redaktør

David Bentow

db@finanswatch.dk

Tlf.: 3330 8382

Ansv. chefredaktør

Anders Heering

Udgiver

JP/Politikens Hus A/S
Annoncering og salg

Abonnement

Lars Bräuner

finanswatch@infowatch.dk

Tlf.: 7077 7449

Annoncering

Hanne Slot

hanne@infowatch.dk

Tlf.: 7171 7428

Tlf.: 4021 0166

Job

Therese Warpe Jensen

therese@infowatch.dk

Tlf.: 7171 7420

Tlf.: 3113 0538

Abonnement

Prøv FinansWatch gratis eller få tilbud på et abonnement, der passer til lige netop dig eller din virksomhed. finanswatch@infowatch.dk

Tlf.: 7077 7449

 

Adresse

FinansWatch

St. Regnegade 12, 2. sal

1110 København K

Tlf.: 7077 7449