• Forside
  • Pengeinstitutter
  • Forsikring
  • Pension
  • Realkredit
  • FW Insight
  • Log ind
ANNONCE

Finsk arbejdsgruppe skal lokke Nordea til Helsinki

Den finske regering nedsætter en arbejdsgruppe, der skal overtale Nordea til at placere sit hovedkvarter i Helsinki, skriver Bloomberg.

Foto: Arkivfoto: Polfoto/Rune Aarestrup Pedersen

I kampen om at sikre sig Nordeas hovedkvarter har den finske regering nedsat en arbejdsgruppe, der skal overtale koncernen til at rykke teltpælene op fra Stockholm og i stedet placere hovedkvarteret i Helsinki.

Det fortæller den finske finansminister Petteri Orpo til det finske statsmedie YLE TV1, skriver Bloomberg.

"Jeg tror, at for Nordea vil Finland som medlem af bankunionen være en fremragende platform for operationerne," siger finansministeren til det finske medie, hvor han tilføjer, at arbejdsgruppen gennemgår sagen fra forskellige perspektiver.

Nordeas topchef Casper von Koskull udmeldte ved torsdagens kvartalsregnskab, at banken kan have truffet en beslutning om hovedkvarterets placering inden sommer. Nordea overvejer Danmark og Finland som nye destinationer, hvis koncernen vælger at flytte basen væk fra Stockholm på grund af nye afgifter i Sverige, der skal polstre statskassen til fremtidige bankkriser.

Fra dansk side har de mulige flytteplaner genoplivet diskussionen om, hvorvidt Danmark skal træde ind i EU's bankunion, skrev Børsen fredag. Fra den danske erhvervsminister Brian Mikkelsen (K) lød det, at man gerne vil have Nordea til Danmark, men at en eventuel flytning ikke ændrer regeringens holdning til bankunionen, som endnu er uafklaret.

Koskull: Intet stort medarbejderryk til Danmark ved flytning

Nordea-flytning presser regeringen for afklaring om bankunion

Nordea vil nu aktivt undersøge flytning til Danmark eller Finland

Modtag nyhedsbreve fra FinansWatch gratis
Mest læste Pengeinstitutter

Landbrugsbanker kan juble med store forbehold

En højkonjunktur sender i øjeblikket landbrugsbankernes bundlinjer op. Men man skal ikke blive for optimistisk og gentage fortidens fejl, advarer en bankdirektør og en landbrugsekspert.

Forsiden lige nu

Pensionskasse sælger domicil til Novo-pengetank

Pengetanken bag et af flagskibene i dansk erhvervsliv gav pensionskasse et tilbud, som man ikke kunne sige nej til, lyder det fra ejendomschef. Prisen ligger 200 mio. kr. højere end den offentlige vurdering.

Revisorer om skattely: Behov nye regler

Et fælles sæt af regler for skatterådgivning er nødvendigt for at komme skatteunddragelse til livs. Det sagde Charlotte Jepsen, adm. direktør for revisorernes brancheforening, FSR, ved dagens åbne høring om skattely på Christiansborg.

ANNONCE


Modtag nyhedsbreve fra FinansWatch gratis

Vilkår
Redaktør

David Bentow

db@finanswatch.dk

Tlf.: 3330 8382

Ansv. chefredaktør

Anders Heering

Udgiver

JP/Politikens Hus A/S
Annoncering og salg

Abonnement

Lars Bräuner

finanswatch@infowatch.dk

Tlf.: 7077 7449

Annoncering

Hanne Slot

hanne@infowatch.dk

Tlf.: 7171 7428

Tlf.: 4021 0166

Job

Therese Warpe Jensen

therese@infowatch.dk

Tlf.: 7171 7420

Tlf.: 3113 0538

Abonnement

Prøv FinansWatch gratis eller få tilbud på et abonnement, der passer til lige netop dig eller din virksomhed. finanswatch@infowatch.dk

Tlf.: 7077 7449

 

Adresse

FinansWatch

St. Regnegade 12, 2. sal

1110 København K

Tlf.: 7077 7449