• Forside
  • Pengeinstitutter
  • Forsikring
  • Pension
  • Realkredit
  • FW Insight
  • Log ind
ANNONCE

Fremragende forslag fra regeringen

Mariane Dissing, adm. direktør i Finanssektorens Arbejdsgiverforening, roser nyt forslag fra regeringen om erhvervskandidatuddannelser. Hun mener, at den borgerlige regering sætter ambitionerne for uddannelsessystemet højere end tidligere regeringer.

Mariane Dissing, adm. direktør i Finanssektorens Arbejdsgiverforening (FA) Foto: PR Finansforeningens Arbejdsgiverforening

Historisk set er der langt mellem snapsene, når det kommer til politiske tiltag, der for alvor fornyer uddannelsespolitikken i Danmark. Imidlertid lader det til, at den borgerlige regering på nogle områder har sat ambitionerne for uddannelsessystemet højere end tidligere regeringer.

Seneste skud på stammen kom forleden, da uddannelses- og forskningsminister Søren Pind (V) annoncerede, at regeringen vil foreslå indførelse af erhvervskandidatuddannelser.

Og lad det være sagt med det samme: Erhvervskandidater er en fremragende idé. I praksis vil det nemlig betyde, at landets virksomheder på den ene side får adgang til spritny viden, mens uddannelsessystemet på den anden side får adgang til virksomhedernes pulveriserende dagligdag. Erhvervskandidatstuderene vil ganske enkelt styrke koblingen mellem erhvervsliv og uddannelsesinstitutioner.

Konkret går erhvervskandidatuddannelser ud på, at den studerende parallelt med studiet arbejder i en privat virksomhed. Det kan eksempelvis være en studerende på en af cand. merc. uddannelserne, der arbejder i et pengeinstitut eller i et forsikringsselskab ved af studiet.

Den studerende, som modtager løn fra virksomheden, har to år mere til at færdiggøre sin kandidatuddannelse end studerende, der vælger et fuldtidsstudium. Det er en vind-vind-vind situation.

Den studerende kan i løbet af sin erhvervskandidatuddannelse tilegne sig kompetencer på arbejdspladsen, som ikke kan læres på skolebænken. Virksomhederne får dygtige og engagerede medarbejdere med nyeste viden. Og statskassen sparer en masse penge, da erhvervskandidatstuderende får løn fra virksomheden og derfor ikke SU fra staten.

Der er ingen tvivl om, at vi i finanssektoren vil stå klar med jobs til relevante erhvervskandidatstuderende!

Modtag nyhedsbreve fra FinansWatch gratis
Mest læste Pengeinstitutter

Vagtskifte i Djurslands Bank

Efter 33 år i banken, går Ole Bak på pension som adm. direktør for Djurslands Bank. Han afløses af Lars Møller Kristensen, der kom til banken i 2003.

Politikere fortsætter kamp mod kviklån

Den nye lov om betænkningstid for kviklån har ikke gjort nogen forskel ifølge Forbrugerrådet Tænk. Ordførere fra S, R, EL og DF vil alle rejse sagen over for erhvervsminister Brian Mikkelsen (K), skriver Jyllands-Posten.

Forsiden lige nu

Hellerup Finans opgiver at forvalte investeringsfonde

Det omstridte Hellerup Finans' forvaltningsselskab giver nu afkald på retten til at forvalte alternative investeringsfonde og trækker sig dermed fra over en milliard kroner i aktiver. Manøvren kommer oven på flere sammenstød med Finanstilsynet, revisorer og aktionærer.

Politikere fortsætter kamp mod kviklån

Den nye lov om betænkningstid for kviklån har ikke gjort nogen forskel ifølge Forbrugerrådet Tænk. Ordførere fra S, R, EL og DF vil alle rejse sagen over for erhvervsminister Brian Mikkelsen (K), skriver Jyllands-Posten.

Flere kvinder har lederstillinger i finanssektoren

Hver fjerde leder i finanssektoren er kvinde, og udviklingen med flere kvinder i lederstillinger ser ud til at fortsætte i de kommende ifølge Finanssektorens Arbejdsgiverforening (FA), skriver Jyllands-Posten.

Nordea skifter igen ud i toppen af kapitalforvalterenhed

Nordea Asset Management introducerer nyoprettet stilling som investeringschef. I den forbindelse sløjfes stillingen som aktiechef, og dermed siger Mark Lovett farvel til Nordea efter blot halvandet år på pinden. Det erfarer FinansWatch.

ANNONCE


Modtag nyhedsbreve fra FinansWatch gratis

Vilkår
Redaktør

David Bentow

db@finanswatch.dk

Tlf.: 3330 8382

Ansv. chefredaktør

Anders Heering

Udgiver

JP/Politikens Hus A/S
Annoncering og salg

Abonnement

Lars Bräuner

finanswatch@infowatch.dk

Tlf.: 7077 7449

Annoncering

Hanne Slot

hanne@infowatch.dk

Tlf.: 7171 7428

Tlf.: 4021 0166

Job

Therese Warpe Jensen

therese@infowatch.dk

Tlf.: 7171 7420

Tlf.: 3113 0538

Abonnement

Prøv FinansWatch gratis eller få tilbud på et abonnement, der passer til lige netop dig eller din virksomhed. finanswatch@infowatch.dk

Tlf.: 7077 7449

 

Adresse

FinansWatch

St. Regnegade 12, 2. sal

1110 København K

Tlf.: 7077 7449