• Forside
  • Pengeinstitutter
  • Forsikring
  • Pension
  • Realkredit
  • FW Insight
  • Log ind
ANNONCE

Saxo Bank hensætter 100 millioner i cykelkonkurs

Saxo Privatbank har penge i klemme i det konkursramte bycykelselskab Gobike, og banken hensætter næsten 100 mio. kr. på den konto.

Saxo Banks datterselskab Saxo Privatbank må notere et tab på næsten 100 mio. kr. i bycykelfirmaet Gobikes konkurs. Det skriver Børsen.

Pengene hensættes, fordi Saxo Privatbank har ydet et lån på 74 mio. kr. til det konkursramte cykelselskab. Derudover har banken stillet en garanti på 36,8 mio. kr., som kan være tabt for banken, hvis Gobikes datterselskab Bikeshare også går konkurs.

"Det er naturligvis en beklagelig situation. Vi har gjort en hensættelse i regnskabet, og vi ser fremad og konstaterer, at vi bidrager til den grønne omstilling og vi håber da, at cyklerne gør gavn, og at københavnerne nyder den friske luft," siger Kim Fournais, Saxo Banks adm. direktør, til Børsen.

Saxo Banks regnskab for 2016, som blev præsenteret fredag, viste et overskud på 302 mio. kr. Det er en forbedring på næsten 1 mia. kr. i forhold til 2015, hvor det kappede bånd mellem schweizerfrancen og euroen kostede Saxo Bank dyrt.

Modtag nyhedsbreve fra FinansWatch gratis
Mest læste Pengeinstitutter

Sparekasse-direktør: Vi kan få mere på skovlen

Der er vækst og stigende resultat i Rønde Sparekasses årsregnskab. Direktøren forventer fortsat fremgang i 2017, for de store bankers filiallukninger har efterladt sparekassen i et lille smørhul, siger han.

Forsiden lige nu

Kapitalfonde har tjent 300 pct. på Nets-investering

Kapitalfondene Advent International og Bain Capital har sammen med ATP tjent 10 mia. kr. på at købe Nets. Det oplyser Nets til FinansWatch. Omvendt har de investorer, der købte Nets-aktier ved børsnoteringen i september sidste år indtil nu tabt 26 pct. af deres penge.

Tusinder kan droppe pensionsindbetalinger og holde ferie gratis

Flere af de nye overenskomster gør det muligt at droppe pensionsindbetalingerne til fordel for en måneds ferie i de sidste fem år inden pension. Og det kan vise sig særdeles attraktivt, da det for flere danskere ikke kan betale sig at spare op til pensionen i sidste år på arbejdsmarkedet. Det skriver Insidebusiness.

ANNONCE


Modtag nyhedsbreve fra FinansWatch gratis

Vilkår
Redaktør

David Bentow

db@finanswatch.dk

Tlf.: 3330 8382

Ansv. chefredaktør

Anders Heering

Udgiver

JP/Politikens Hus A/S
Annoncering og salg

Abonnement

Lars Bräuner

finanswatch@infowatch.dk

Tlf.: 7077 7449

Annoncering

Hanne Slot

hanne@infowatch.dk

Tlf.: 7171 7428

Tlf.: 4021 0166

Job

Therese Warpe Jensen

therese@infowatch.dk

Tlf.: 7171 7420

Tlf.: 3113 0538

Abonnement

Prøv FinansWatch gratis eller få tilbud på et abonnement, der passer til lige netop dig eller din virksomhed. finanswatch@infowatch.dk

Tlf.: 7077 7449

 

Adresse

FinansWatch

St. Regnegade 12, 2. sal

1110 København K

Tlf.: 7077 7449