FinansWatch

Saxo Bank hensætter 100 millioner i cykelkonkurs

Saxo Privatbank har penge i klemme i det konkursramte bycykelselskab Gobike, og banken hensætter næsten 100 mio. kr. på den konto.

Saxo Banks datterselskab Saxo Privatbank må notere et tab på næsten 100 mio. kr. i bycykelfirmaet Gobikes konkurs. Det skriver Børsen.

Pengene hensættes, fordi Saxo Privatbank har ydet et lån på 74 mio. kr. til det konkursramte cykelselskab. Derudover har banken stillet en garanti på 36,8 mio. kr., som kan være tabt for banken, hvis Gobikes datterselskab Bikeshare også går konkurs.

"Det er naturligvis en beklagelig situation. Vi har gjort en hensættelse i regnskabet, og vi ser fremad og konstaterer, at vi bidrager til den grønne omstilling og vi håber da, at cyklerne gør gavn, og at københavnerne nyder den friske luft," siger Kim Fournais, Saxo Banks adm. direktør, til Børsen.

Saxo Banks regnskab for 2016, som blev præsenteret fredag, viste et overskud på 302 mio. kr. Det er en forbedring på næsten 1 mia. kr. i forhold til 2015, hvor det kappede bånd mellem schweizerfrancen og euroen kostede Saxo Bank dyrt.

Forsiden lige nu

Analysehus ser stor spredning i pensionskassers afkast i år

Ifølge analysehuset Morningstar har der blandt pensionskasser været stor spredning mellem top og bund målt på afkast i år, skriver Berlingske Business. Mens SEB og AP Pension ligger godt, har Skandia været udfordret af svingende dollarkurs.

Seneste Pengeinstitutter

Relaterede

FinansWatch trial banner 14 dage.jpg

Seneste nyt

Finansjob

Se flere

Se flere