FinansWatch

Professor advarer mod bankernes profitjagt

Bankernes egenkapitalforrentning stiger kraftigt og det får professor til at advare mod for voldsom profitjagt, skriver Berlingske Business.

Bankernes egenkapitalforrentning er steget kraftigt på få år.

Det skriver Berlingske Business.

Ud fra tal fra Finanstilsynet skriver avisen, at egenkapitalforrentningen i de fem største banker i 2015 har nået et niveau på 8,5 procent. For bare fem år siden lå den på 1,7 procent.

Det får professor til at advare bankerne om, at de går for vidt i jagten på profit.

Professoren er Jesper Rangvid, professor i finansiering ved CBS, som overfor avisen fastslår, at danske banker har været dygtige til at tjene penge.

»Danske banker skal passe på, at de ikke strammer skruen for meget. Bankerne tjener i dag markant mere end på noget andet tidspunkt efter finanskrisen. Selvfølgelig skal banker levere de ­afkast, som investorerne kræver, men man skal også sørge for, at kunderne har forståelse for, hvad der foregår i sektoren. Særligt når bankerne varsler yderligere fyringsrunder, nye gebyrer og mulige negative renter over for ­både erhvervs- og privatkunder,« siger Jesper Rangvid.

bankerne har med den ene hånd skåret kraftigt i medarbejderstaben og på den andn side fastholdt høje udbytter, konstaterer avisen.

Økonomiprofessor: Private investorer har for stor kærlighed til danske aktier

Nye regler kan øge afkastkrav til bankerne

Forsiden lige nu

Medie: Rasmussen og Smith i magtkamp om Nykredit-løsning

Nykredits topchef, Michael Rasmussen, og Forenet Kredits formand, Nina Smith, har været uenige om, hvilken løsning der var den bedste for realkreditkoncernen, skriver Finans. Ifølge mediets oplysninger har Smith følt, at Rasmussen ikke bakkede helhjertet op om ejerforeningens ønske, hvilket Smith dog selv afviser.

Ringridning og brandmænd hitter hos sønderjysk forsikringsselskab

Sønderjysk Forsikring har en alternativ tilgang til sponsorater. Men det giver god mening, at selskabet hvert år for eksempel støtter en lang række ringriderfester og mange frivillige brandværn med køb af nyt udstyr, siger forsikringsselskabets markedsføringsansvarlig.

Seneste Pengeinstitutter

Relaterede

FinansWatch trial banner 14 dage.jpg

Seneste nyt

Finansjob

Se flere

Se flere