FinansWatch

Kontaktløse betalinger vinder indpas

Antallet af kontaktløsninger betalinger steg med hele 28 pct. fra april til maj i år.

Det bliver mere populært bare at holde dankortet op foran terminalen, når man skal betale, frem for at skulle bruge kortets chip ved at stikke kortet ind i terminalen og indtaste den firecifrede kode.

Således er antallet af kontaktløse betalinger steget med hele 28 pct. fra april til maj i 2016. Det skriver betalingsudbyderen Nets i en pressemeddelelse.

Den kontaktløse funktionalitet er baseret på Near Field Communication og er indbygget i alle nye dankort, og ifølge Nets har antallet af kontaktløse kort nu passeret 2 mio. herhjemme.

Det er muligt at købe varer for op til 200 kr. med den kontaktløse funktion uden at skulle indtaste ens kode. Overstiger beløbet 200 kr., skal man indtaste pinkoden, men kan stadig benytte den kontaktløse funktion.

På den ene side sikrer den kontaktløse funktion altså, at så længe man køber for under 200 kr., kan tyve og andre svage sjæle ikke aflure ens pinkode. Omvendt er risikoen så, at hvis man får sit kort stjålet, er det muligt at benytte kortet til håndkøb, indtil det bliver spærret.

Visa indgår aftale med Android Pay

Englænderne kan nu betale med Googles app Android Pay

Forsiden lige nu

Analysehus ser stor spredning i pensionskassers afkast i år

Ifølge analysehuset Morningstar har der blandt pensionskasser været stor spredning mellem top og bund målt på afkast i år, skriver Berlingske Business. Mens SEB og AP Pension ligger godt, har Skandia været udfordret af svingende dollarkurs.

Seneste Pengeinstitutter

Relaterede

FinansWatch trial banner 14 dage.jpg

Seneste nyt

Finansjob

Se flere

Se flere