ANNONCE
onsdag 17. september 2014
Camphausen.jpg
Log ind Opret login

Hver tredje FS-kunde betaler 0 pct. i rente

Af HEIDI BIRGITTE NIELSEN
Offentliggjort 16.05.12 kl. 17:40

Hver tredje kunde i Finansiel Stabilitet er ude af stand til at betale renter på sine lån og har derfor fået rentehenstand eller rentenulstilling. Det fremgår af rigsrevisionens rapport om FS

Henning Kruse Petersen bag glasdør

Foto: STROYER, TORBEN

Selvom renten i det statslige afviklingsselskab efter lovens ord skal ligge i den højeste 10 pct. af markedet, så betaler hver tredje kunde i FS nul procent i rente af deres lån.

Det fremgår af Rigsrevisionens rapport om arbejdet i FS, hvor det påpeges, at implementeringen af de høje renter foregår i et noget sløvt tempo.

Rentegave til kunder i krakkede banker

Ifølge rapporten betaler ca. 70 pct. af kunderne i FS-selskaberne for lave renter i forhold til lovkravet, og undersøgelsen udspecificerer at dette drejer sig om 3192 personer.

Ud af disse betaler 1.658 ingen rente overhovedet.

Svære at sælge

I Max Bank er der 198 kunder, som ikke betaler den påkrævede høje rente, og her skyldes det i hele 96 pct. af engagementerne at kunden har fået rentehenstand eller rentenulstilling.

I FS Finans og FS Bank er der ca. 2/3 af engagementerne uden det lovkrævede renteniveau, der slet ikke betaler nogen rente, mens det i Amagerbanken er 17 pct.

Det høje niveau for rentehenstand vidner om en kundebase, der i den grad er svær at sælge videre eller afvikle fornuftigt, idet driften i engagementerne, der næsten udelukkende er erhvervskunder, ikke kan bære et normalt renteniveau.


Modtag nyhedsbreve fra FinansWatch gratis
Mest læste pengeinstitutterblå pil finanswatch logo
Forsiden lige nu blå pil finanswatch logo

Ny rapport lægger gift for dansk deltagelse i bankunionen

MortenMesserschmidt.jpg
Finansnyt:

En Finansrådsrapport viser, at de danske banker kun i beskedent omfang har fordringer mod eurozonen. Finansrådets rapport viser, at de danske bankers primære udenlandske udlån er til svenske og britiske kunder, og ikke til eurozonen. MEP Morten Messerschmidt mener, at det fjerner et væsentligt argument for at gå med i bankunionen. Læs artikel

Del artiklen


Finansjob blue pin

Nyhedsbreve tilmeld nyhedsbrev

Modtag gratis FinansWatchs nyhedsbreve
Søg søg
Søg i alle FinansWatch artikler

FinansWatch - St. Regnegade 12, 2., 1110 København K - Tlf: +45 70 777 449 - E-mail: finanswatch@finanswatch.dk - Copyright © JP/Politikens Hus 2010